Az izzasztó ruhák úgy működnek, hogy nem engedik távozni a hőt, ezért a szokásosnál sokkal jobban izzadunk bennük edzés közben. Felgyorsítják a zsírégetést, hiszen gyakorlatilag begyújtják a testet, mint egy kazánt, így biztosítják azt a hőmérsékletet, ami szükséges ahhoz, hogy az anyagcsere felgyorsuljon. Ehhez az is kell, hogy a diétát és az edzést is szigorúan betartsuk.

Muszáj mozogni benne, a kanapén ülve ugyanis hatástalan Fotó: Shutterstock

Szépíti a bőrt

Az izzadásnak köszönhetően a bőr is szebbé válik, ezzel hadat üzenhetünk a narancsbőrnek, hiszen az elhalt hámsejtek és a méreganyagok távozásával gyakorlatilag olyan, mintha szaunáztunk volna. Éppen ezért ne felejtsük el pótolni a vízveszteséget sem, hiszen valóban olyan hatást vált ki, mintha a szaunában lennénk.

 

Gyorsabb anyagcsere, fokozott kalóriaégetés

A megnövekedett hőmérséklet miatt felgyorsul az anyagcsere és a kalóriaégetés is. A hőterápia javítja a szervezet vérkeringését és a sejtek oxigénellátását. Ez nem csak a szív szempontjából egészséges, más szervekre is jó hatással van, és segít megszabadulni a stressztől.

Már divatja is van

A szaunaruha felső és alsó részes, a nyaknál, csuklóknál és bokánál zárt, így tartja meg a hőt. A felső része ujjatlan, az alsója pedig sortos változatban is kapható, vagyis az intenzív edzés közben még szabadabb mozgást biztosít. Számtalan színben kapható.

Így kell tisztítani

Használat után elég egyszerűen kiöblíteni és megszárítani, nem kell mosógépbe tenni. A szárítógépet pedig kifejezetten nem szereti.

Kell hozzá a diéta és az edzés is

A legjobb eredmény eléréséhez nem elég megtalálni a legmegfelelőbb szaunaruhát, ehhez kell a diéta, és szükség van az intenzív edzésre is. Mindenféle edzésformát remekül kiegészít, tehát felvehetjük erősítő edzésekre is, ám legnagyobb hatást egyértelműen a kardió gyakorlatokkal érhetünk el.