Mindenkit foglalkoztat a kérdés, sokan talán nem merik bevallani a választ, de mégis: mennyi ideig tart általában egy aktus? Erre a kérdésre kereste a választ Brendan Zietch pszichológus. A vizsgálatban 500 pár vett részt, a kutatók négy héten át kértek tőlük adatokat. Azt persze csak remélni lehet, hogy őszintén válaszoltak.

(Fotó: Shutterstock)

A felmérésbe nem számított bele az előjáték, a résztvevőknek a behatolásnál kellett elindítaniuk a stoppert, majd a magömlésnél megállítani azt. Az eredmények alapján a négyhetes átlag 33 másodperc és 44 perc között mozgott. Azt érdemes megjegyezni, hogy az időmérés stresszhelyzetet szülhetett, ami befolyásolhatta némileg az aktus hosszát.

Az összes párt tekintve elmondható, hogy az átlagos szex ideje 5,4 perc. A kutatók számára az is világossá vált az adatokból, hogy például az óvszer használata vagy a körülmetéltség nem növelte az együttlét idejét – írja a theconversation.com. Az talán nem meglepő, hogy minél idősebb volt egy pár, annál rövidebb ideig tartott az aktus. A felmérésben résztvevő párok több országból érkeztek, de ez a körülmény sem számított az időintervallumok kapcsán.