A munka törvénykönyvében kifejezetten cigiszünetet nem találunk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy munka közben semmilyen pihenő nem jár. A munka törvénykönyve munkaközi szünetről rendelkezik, ami a munka rövid időtartamú megszakítása. A lényege, hogy a munkaközi szünet alatt a munkavállalónak nem kell rendelkezésre állni és munkát végezni – írja a HR-portál.

Mennyi időt tölthet valaki dohányzással?

A munkavállaló részére 6 óra munkavégzés esetén 20 perc munkaközi szünet jár. Amennyiben a munkaidő meghaladja a 9 órát, akkor még további 25 perc munkaközi szünet jár a dolgozónak, hivatalosan.
A munkaközi szünet nem azt jelenti, hogy a munkatárs akkor szalad ki rágyújtani, amikor csak akar. A munkaközi szünet kiadására is van szabály. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a dohányosoknak esélyük sincs hamarabb rágyújtani. Ehhez azonban már szükséges a munkáltató döntése is. A törvény alapján a munkaközi szünetet a munkáltató jogosult több részletben is kiadni. Sok esetben a munkáltatók a törvényi minimumnál hosszabb munkaközi szünetet biztosítanak, így már van lehetőség a kisebb időtartamú cigiszünetek biztosítására is.

dohányzás számára kijelölt helyek kivételével a munkahelyen nem szabad dohányozni Fotó: shutterstock

A dohányzás számára kijelölt helyek kivételével a munkahelyen nem szabad dohányozni Fotó: Shutterstock

Tiltható a munkahelyi dohányzás?

A nemdohányzók védelméről szóló törvény fő szabály szerint kimondja, hogy a dohányzás számára kijelölt helyek kivételével a munkahelyen nem szabad dohányozni, elektronikus cigarettát vagy dohányzást imitáló elektronikus eszközt használni. A munkahelyek zárt légterű helyiségeiben nem lehet dohányzóhelyet kijelölni. Az tehát már a múlté, hogy a dohányos főnök szobájában mindenkinek nyelnie kell a füstöt. A dohányzás ugyanis a főnöknek is tilos az irodában.

Itt tilos füstölögni

Lehetőség van arra is, hogy a munkáltató a munkahelyet nemdohányzó munkahellyé nyilvánítsa. Ez nem azt jelenti, hogy egyik munkatárs sem lehet dohányos, ám a szenvedélyének nem hódolhat a munkahelyen. A nemdohányzó munkahelyen valószínűleg hiába keresné a kijelölt dohányzóhelyet.
A nemdohányzó munkahely megjelölést jól látható módon és egyértelműen kell jelezni. A nemdohányzó munkahellyé nyilvánítás a kollektív szerződésben, vagy a munkavállalók minimum felének kezdeményezésére, illetve egyetértésével történhet.

Vannak kiskapuk

A törvény értelmében a nemdohányzóvá nyilvánított munkahelyen is lehet dohányzóhely kijelölését kezdeményezni. Ehhez szintén a kollektív szerződésbe foglalás, vagy a munkavállalók minimum felének egyetértése szükséges.

Te hova tartozol?

A nem dohányzók és a dohányzók sokszor két külön klikket alkotnak, ami a további munkafolyamatokra és a munkahelyi légkörre is hatással van. A dohányzóban mindenki mindenkivel beszélget, amire sok esetben nincs sem idő sem lehetőség, amíg a munkatársak az asztalaiknál vagy más munkaterületen dolgoznak. Itt hangzanak el a szaftos pletykák vagy alakulnak ki barátságok, sőt itt van esélye annak is, hogy a dohányzóban barátkozók és csevegők munka utáni közös programokat is megbeszélhetnek.