RETRO RÁDIÓ

Csak neked! 3+1 egyedi lakberendezési tipp





Összeszedtünk néhány olyan trükköt, amelyekkel igazán egyedivé és trendivé tehetjük otthonunkat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.11.
otthon

 

Csak a fantázia szab határokat (Fotó: Northfoto)

 

1. Ne hagyjuk üresen a falakat – A natúr falat dobjuk fel egy hangulatos festménnyel, fotóval, tükörrel vagy akár poszterrel. A letisztult vonalvezetés, a minimalista dizájn kezd kimenni a divatból. A falra helyezett dekorációknak nem feltétlenül kell vászonra festett festményeknek vagy posztereknek lenniük, lehetnek kreatív installációk is.

2. Bolondítsuk meg az összképet növényekkel – A növények a hálószobában is jól mutatnak, sőt még az alvásra is pozitív hatással vannak. Különösen felkapott a madagaszkári sárkányfa, a dupla szárú orchidea, valamint a kevés törődést igénylő szukkulensek. Olyan lakás, ahol annyira kedvezőtlenek lennének az adottságok, hogy emiatt egyáltalán ne lehetne növényeket tartani, valójában nincs. Több növény a legmostohább viszonyokat, még a nagyfokú fényszegénységet is elviseli.

Egy jól kiválasztott szobanövény meghatározza a hangulatot (Fotó: Shutterstock)

3. Bátran keverjük egymással a különféle fémeket – A rozsdamentes acélból készült bútorokat nyugodtan választhatjuk ezüst, arany vagy rozsda árnyalatokban is, a lakás legtöbb helyiségét feldobja, a konyhától a nappaliig. A lakberendezésben az ördög ugyanis legtöbbször a részletekben rejlik. Az apróságnak tűnő tárgyak és bútordarabok is nagymértékben alakítják az összképet. A fémeket kiegészítőként, dekorációként alkalmazva egyáltalán nem lesz „túl sok” a hatás, viszont nagyon trendi és kifinomult otthont varázsolhatunk magunak. Egy különleges fémes bútordarab, például egy réz színű dohányzóasztal vagy egy ezüst lerakóasztalka is csodásan mutat egy megfelelő hangulatú környezetben.

Az egyedi plafon saját stílust ad (Fotó: Shutterstock)

+1. Legyen feltűnő a mennyezet – A tapéták terén érdemes bonyolultabb mintákban és textúrákban gondolkodni, sőt a plafonra is ajánlott nagyobb figyelmet fordítani. Használjunk f élénk színeket, és válasszunk egy olyan mintát, amely szépen néz ki ezekkel együtt. Könnyedén kialakíthatunk egy játékos belső teret, ha a figyelmet a mennyezet felé fordítuk. Divatosak a fakazettás, a csíkok, a pöttyök, a virágok és a pszichedelikus mintát kapott plafonok.





Ezeket olvastad már?
Ennek a csillagjegynek különösen jól alakulnak a dolgok nagypénteken

Ennek a csillagjegynek különösen jól alakulnak a dolgok nagypénteken

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás