A magyar tengerhez legtöbben akkor megyünk, amikor nyár és meleg van. A Balaton azonban télen is gyönyörű és egy egészen másik arcát mutatja, amit mindenképpen érdemes megnéznünk, megtapasztalnunk. Összegyűjtöttünk néhány különleges helyszínt, ami biztosan lenyűgöz mindenkit.

Fotó: Shutterstock

Tihany és környéke

Tihany utcáin nem csak nyáron élmény végig sétálni. A hangulatos kis utcák télen is megannyi felfedezni valót tartogatnak. Csodáljuk meg az Apátságot, mert ez ilyenkor is gyönyörű, de érdemes lemennünk a kikötőbe is. Tihanytól már nincs messze Balatonfüred, a túristák kedvenc sétányán ilyenkor is nyitva van sok bolt, érdemes kicsit körül néznünk , majd tehetünk egy sétát a téli Tagore-sétányon. Tovább haladva megállhatunk Balatonalmádiban, ahol az ilyenkor nyitott strandon lemehetünk egészen a tó partjára.

Hegyestű

Hegyestű a Káli-medence kapujának őre Zánka és Monoszló között. A 337 méter magas bazaltkúp télen is fantasztikus látványt nyújt. A bazaltkúpok tetején gyönyörű panoráma fogad minket. Több mint 300 méter magasból csodálhatjuk meg a Balaton-felvidéket. Innen látható a Balaton, délről a Fonyódi-hegy, onnan nyugatra a Badacsony, a Gulács, a Keszthelyi-hegység, a Csobánc, a Fekete-hegy, a Boncsos-tető, a távolban még a Tátika is felismerhető.

Salföld

A Káli-medence Balaton felé nyíló kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében helyezkedik el Salföld. A település gyönyörű kis utcácskái, nádfedeles parasztházai és a kedves emberek kihagyhatatlan élményt nyújtanak

Fotó: Facebook

Hegymagas

A 282 főt számláló község a Balaton-felvidéken, a Tapolcai-medence területén található, a Szent György-hegy délnyugati lábánál. Az itt található Lengyel-kápolna előtti térről jól belátható a Balaton, a Szigligeti vár, a Badacsonyi hegygerinc, a Keszthelyi-fennsík és Tapolca is. A környéken számtalan pince és présház is található, ahol tájjellegű borokat kóstolhatunk. A településen áthalad az Országos Kéktúra útvonala is.