RETRO RÁDIÓ

Álló vastaps – ünnepelt a közönség a Fővárosi Nagycirkusz premier-előadásán





A hétvégén közönség előtt tartotta meg Dinasztiák című műsorának premier-előadását a Fővárosi Nagycirkusz.



Megosztás
Szerző: Metropo
Létrehozva: 2021.06.06.
siker

Az élő online közvetítések után a látogatók újra személyesen élhetik át a cirkuszművészet lenyűgöző csodáit. A világhírű magyar artistaművészek az élő zene és a versenytáncosokból álló tánckar közreműködésével létrejött műsorral a komoly tradíciókkal bíró magyar cirkuszművészet előtt tiszteleg. A háromhetente megújuló, különböző tematikájú műsorokban egész nyáron át láthatja a fellépőket a közönség.

A műsor rendezői a Hortobágyi Károly-díjas Silver Power erőemelő duó tagjai, Füzy Anita és Kranitz Krisztián.

A Dinasztiák című műsorban kizárólag magyar artistaművészek lépnek fel. Ennek köszönhetően ők páratlanul jó helyzetben voltak a külföldi kollégáikhoz képest, akiknek teljesen leállt az életük„ – mesélte Kranitz Krisztián. – A Fővárosi Nagycirkuszban nemcsak próbalehetőséget kaptak, de fizetett fellépéseik voltak a pandémia időszaka alatt is. Ezáltal nem romlott le a kondíciójuk, nem estek ki a rutinból és a reményt sem veszítették el, hogy valaha visszatérhet az élet a normál kerékvágásba.

Az élő online közvetítések után a látogatók újra személyesen élhetik át a cirkuszművészet lenyűgöző csodáit (Fotó: Urbán Ádám/Fővárosi Nagycirkusz)

„Mivel nem rendezőként, hanem artistaként kezdtük a pályafutásunkat, nem azt néztük, hogy nekünk mi tetszik. Több mint húsz év tapasztalata után – követve a cirkuszi trendeket – tudjuk, hogy mit tapsolnak meg, és mi az, amit ki kell hagyni, mert unalmas. Többek között ezért is képviselteti magát szinte az összes cirkuszművészeti zsáner: levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-, erőemelő-, görkorcsolya-, handstand- és illuzionistaszámok mellett az állat és ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj-, ló-, macska-, és kutyaszámok mutatják be. A nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak.” – vette át a szót Füzy Anita.

Erőemelő szám (Fotó: Urbán Ádám/Fővárosi Nagycirkusz)

 

A június 4-től 22-ig tartó Születésnap alcímű műsor egy varietéelemekkel tarkított, klasszikus cirkuszi show. A június 25-től július 11-ig tartó Bál című műsorban még nagyobb szerepet kap a tánckar és a konferanszié, Maka Gyula, aki a műsorok kedvéért rengeteg táncbetétet tanult meg. A július 16-tól augusztus 1-ig tartó Orient expressznek az a kerettörténete, hogy vonaton utaznak az artisták, minden egyes megálló egy artistaprodukció, ami után felszállnak a vonatra, és utaznak tovább. A legvégén mindannyian egy nagy partira érkeznek, ahol buliznak egyet.

 

A premier-előadáson átadták a Tihany cirkuszművészeti életműdíjat, amelyet kimagasló artistaművész tevékenységéért az Evelyn és André duó férfi tagjának, Takács Endrének ítélt a cirkuszi szakma. A fiatal tehetségeket elismerő Porond Ifjú Csillaga díjat Vellai Krisztina artistaművész vette át. A díjakat Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és dr. Borsós Beáta, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ ügyvezető igazgatója adta át.

 





Ezeket olvastad már?
Heti horoszkóp: ez a csillagjegy találkozik a Nagy Ő-vel

Heti horoszkóp: ez a csillagjegy találkozik a Nagy Ő-vel

A vonzó és funkcionális homlokzatok tervezésének titkai (x)

A vonzó és funkcionális homlokzatok tervezésének titkai (x)

Ennek a csillagjegynek ma minden dolga könnyebben sikerülhet

Ennek a csillagjegynek ma minden dolga könnyebben sikerülhet

A szabadság illatát érzed, miután kipróbáltad ezeket a parfümújdonságokat

A szabadság illatát érzed, miután kipróbáltad ezeket a parfümújdonságokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás