Tényleg létezik a boszorkányság nagykönyve? Végre kiderült a válasz!

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a boszorkányok honnan merítik a tudásukat? Vajon létezik egy olyan könyv, amiben minden titkuk benne van? Iszet boszi elárulja!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.08.
Módosítva: 2024.09.08.
rituálék főpapnő árnyak könyv boszorkány

A Fanny magazin megkérdezte a legféltettebb titkokról is.

Fotó: Iszet boszorkány

A boszorkányokat gyakran ábrázolják úgy, hogy egy hatalmas könyvet tartanak a kezükben vagy éppen azt lapozgatják. Számos ilyen jellegű képet, illusztruációt láthatunk, de mindegyikben közös, hogy ez a mű nagyméretű és vaskos. Árnyak könyvének is nevezik, és a boszorkányok ide jegyzetelik le a mágikus rituálékat, és mindig az adott személytől függ, hogy ki milyen jellegűt választ, sőt akár többet is készíthet. Régen ezeket titokban tartották, csakis a beavatottak tudtak róla vagy a családban öröklődött tovább – kezdi Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.
 

Mindent le kell jegyezni

Ezekbe a könyvekbe a boszorkányok mindig mindent feljegyzetelnek, amit a mágikus munkáik során alkalmaznak, sőt azt is leírják, hogy milyen hatásuk volt a szertartásoknak, amiket elvégeztek. Ugyanúgy rögzítik a gyógynövények használatának módját, mint a főzetek elkészítésének pontos útmutatását. Ahogy azt is, hogy az adott boszorkánynak mi a hitvallása, mi az etikájának az alappillére, és minden olyan tudást, ami számára fontos. Ez a könyv az évek alatt mindig bővül mágikus jegyzetekkel, hiszen mindenki, aki ezt a hitvallást gyakorolja, fontosnak tartja, hogy a következő nemzedék is megismerje az ő szertartásait és a tudását. Mindig is hatalmas kincsnek számítottak ezek az alkotások, és napjainkban is nagyon féltve őrzik őket.


 

Egyedi energiák

Napjainkban is fontos könyv azok számára, akik bármilyen spirituális tevékenységet folytatnak és valóban komolyan gyakorolják azt a hitvallást, amit alkalmaznak a mindennapokban. Az árnyak könyvét ugyanúgy kézzel írják napjaink is, hiába vannak modern eszközök, számítógépek, hiszen ezzel a boszorkány nemcsak a tudását veti a papírra, hanem saját, egyedi energiáját is beleviszi. Ha ez a könyv esetleg olyan személy kezébe kerül, aki abból úgy próbál alkalmazni mágikus recepteket, hogy nem kapott rá jóváhagyást a tulajdonosától, akkor azokat a feljegyzéseket nem biztos, hogy úgy tudja alkalmazni, ahogyan kell. Miért is van ez? Azért, mert mindig minden mágikus feljegyzésből valami kis szösszenet ki van hagyva, és ezt csak az fogja tudni, akinek az Árnyak könyvét továbbadták. Így próbálták régen és ma is megóvni a saját egyedi rituálékat és mindent, ami feljegyzésre került.


 

Alázattal olvassuk

Akik közösségi formában gyakorolják a boszorkány vallást, vagyis wiccák, azok a főpapnő vagy főpap saját könyvét másolják le. Hiszen ők egy közösségben dolgoznak és végzik a rítusokat, Tehát ha valakihez egy eredeti, kézzel írott árnyak könyve kerül vagy valaki esetleg megengedi, hogy megnézzem, az egy nagyon nagy bizalom és megtiszteltetés. Mindig nagy alázattal lapozgassuk, hiszen ennek a könyvnek szinte lelke van.

Írás helyett rajzok

Joggal teheti fel bárki a kérdést, hogy régen, amikor sokan írástudatlanok voltak, mégis hogyan jegyezték fel a tudásukat? Abban a korban még rajzokkal illusztrálták ezeket a könyveket. Például a főzetek készítésénél a növényeknek nem írták le a nevüket, hanem rajzzal ábrázolták. Nagyon sok olyan régi árnyak könyve volt, ami bőrből és akár fából készült.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás