Fehér foltot látott az édesanya a fia szemében – Sokkolta a diagnózis





Kiderült, hogy csak egyetlen dolog segíthet a kisfiún.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.04.27.
gyerek betegség műtét

Az ötéves Arlo Brimson tavaly augusztusban éppen az unokatestvérével játszott, amikor a napfény úgy esett rá, hogy édesanyja furcsa fehér foltot fedezett fel gyermeke jobb szemében. Úgy döntött, hogy megmutatja a fiát egy orvosnak, és beugrott vele a newporti rendelőbe, ahol a srác egy rutin szemvizsgálaton esett át. Már elsőre látszott, hogy valami komoly baj van, ezért az anyukát és gyermekét a londoni királyi kórházba irányították át, ahol a kisfiút retinoblasztómával diagnosztizálták. Ez a szemrák olyan ritka típusa, amely kisgyermekeket is megtámadhat. Az orvosok döntése az volt, hogy a beteg szemet el kell távolítani. 

Az édesanyát sokkolta a hír Fotó: Pexels/Liza Summer

Mindent el lehet magyarázni egy gyereknek, de ez olyan sokk volt számára, amitől egyfolytában szorongott, és félóránként felébredt a kórházban, ahol mindig nyugtatgatnom kellett, hogy visszaaludjon

– mesélte el a Daily Starnak Megan Brimson, aki nagyon büszke a fiára, hogy mégis kibírta a szörnyű procedúrát. 

A műtét óta Arlo tünetmentes, és most szemprotézis beültetésére vár. Édesanyja azért fordult a nyilvánossághoz, hogy felhívja a figyelmet a retinoblasztóma veszélyére. Mint kiderült, ennek a fajta ráknak a tipikus tünetei közé tartozik a szem fehér ragyogása, ami csak meghatározott fényeknél látható. De ugyanúgy jelezheti a betegséget a szem megduzzadása is, ezért Megan azt tanácsolja szülőtársainak, hogy fokozottan figyeljenek az ilyen jelekre, hogy megelőzhető legyen a tragédia.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás