
Így védd ki az állásinterjúk legtrükkösebb kérdését!
Ártatlan érdeklődésnek tűnik, de sokkal több van mögötte!
László szelet: Nem egyszerű az elkészítés, de egy anyának ez nem lehet probléma
Ribárik Orsolya, 8. gyermekét váró édesanya gyakran süt a családjának, emellett a barátokat, ismerősöket is szívesen lepi meg egy-egy különleges süteménnyel. Mi sem természetesebb, hogy a repertoáron szerepel a László szelet nevű desszert, annál is inkább, mert neki is van egy Lacikája.
A piskótához
25 dkg cukor
4 egész tojás
1 db citrom
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
4 ek forró víz
A lapokhoz
15 dkg cukor
1 tojás
5 dkg zsír
2 ek tej
3 ek méz
1 csapott ek fahéj
1 kk szódabikarbóna
40 dkg liszt
6 dl feketekávé
8 ek finomliszt
30 dkg vaj
30 dkg cukor
20 dkg csokoládé
5 dkg vaj
2 ek étolaj
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamint a 4 evőkanálnyi forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összekevertem, és a masszába óvatosan belekevertem. Egy 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, és a tésztamasszát beleöntöttem, majd elsimítottam. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt aranysárgára sütöttem.
A hozzávalókat a liszt kivételével egy lábasba tesszük, majd a lángon felmelegítjük úgy, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Lehúzzuk a tűzről, egy kicsit várunk vele, hogy langyosra hűljön, és a lisztet belegyúrjuk. 3 darabba vágjuk. A tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk, és a lapokat egyenként rányújtjuk. Egy lap sütési ideje 180 fokon kb. 8-9 perc.
A lefőzött, kihűlt kávéval elkeverjük a cukrot és a lisztet, majd csomómentesre és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal kihabosítjuk. A sütemény összeállítása: A piskótát kettévágjuk. Egy lapot a tálcára helyezünk, megkenjük a krém 1/4 részével, következik a piskóta, majd a krém 1/4 része, a lap, a krém 1/4 része, a piskóta, a maradék krém, majd az utolsó lappal befedjük.
A csokoládét a vajjal és az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Csomómentesre keverjük, és a süteményt bevonjuk vele.
Hidegre tesszük, és másnap szeleteljük.
Ártatlan érdeklődésnek tűnik, de sokkal több van mögötte!
Te vajon jól csinálod?
Megsúgták az égiek, hogy mit tartogatnak számunkra kedden.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.