RETRO RÁDIÓ

Otthoni munka: ezeket hiányolták a legtöbben, akik home office-ban dolgoztak

Az egyik nemzetközi magazin összegyűjtötte, mit hiányoltak a munkavállalók leginkább, amikor tavaly otthonról dolgoztak a járvány miatt.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.01.12. 12:40
home office iroda buli munkahely

Munkahelyi pletykák

Van aki tagadja, van aki vállalja, de a legtöbben szívesen hallgatnak vagy terjesztenek munkahelyi pletykákat. Mindezt nélkülözniük kellett tavaly, hiszen ha mindenki otthon van, kevésbé tud meg bármit valaki bárkiről. Ugyanez igaz a mindennapos – minden rosszindulatot nélkülöző – csevegésekre arról, kivel mi történt előző este, mit tervez a hétvégére. A pszichológusok szerint az is sokat segít a munkavállalók általános közérzetén, ha a problémáikat a nap folyamán meg tudják osztani másokkal, ami telefonon nem olyan könnyű.

Közös ebédek

Sokan emelték ki, hogy azelőtt imádták a közös ebédeket, amikor mint egy nagy baráti társaság, elmentek a kollegákkal ebédelni, közben beszélgettek, nevetgéltek, viccelődtek. Mindezt otthon egy magányosan elköltött ebéddel kellett felváltaniuk, ha egyáltalán volt kedvük és idejül főzni valamit vagy rendelni a közeli pizzériából.

Fotó: Shutterstock

Ingyen szolgáltatások

Nagyon sok munkahely biztosít a dolgozóinak díjmentesen kávét, ásványvizet vagy egyes helyeken akár reggeli péksüteményeket, később cukorkákat. Bármilyen hihetetlen, de ez is egy olyan szempont volt, ami sokaknak hiányzott az otthoni munkavégzés során. Sokan nem is az anyagi szempontokat emelték ki, hanem azt az érzést, hogy gondoskodnak róluk.

Karácsonyi parti

Az év végi karácsonyi partit a legtöbb munkahelyen már nyáron várják a dolgozók. Egyrészt ilyenkor a munkáltató tejben-vajban fürdeti őket, legtöbbször egy elegáns helyen, többfogásos vacsorával, és nem utolsó sorban a jutalmakat tartalmazó borítékokkal kényeztetik őket. A finom falatok utáni built pedig még sokáig emlegetik minden évben, hiszen ilyenkor mindenki kivetkőzik önmagából és egy olyan arcát mutatja, amit a hétköznapokon nem. Mindig történik valami, ami bevonul a cég történetébe.

Ezeket olvastad már?
Hűséges férjre vágysz? Ezzel a három csillagjeggyel nem lőhetsz mellé!

Hűséges férjre vágysz? Ezzel a három csillagjeggyel nem lőhetsz mellé!

A kávé lelke a koffein?

A kávé lelke a koffein?

A Nyilas a héten elnyerheti kiszemeltje szívét!

A Nyilas a héten elnyerheti kiszemeltje szívét!

Ilyen egyszerű: napi 15 perc edzéssel bombázó leszel a nyárra

Ilyen egyszerű: napi 15 perc edzéssel bombázó leszel a nyárra

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás