Kedd délután 17 óra körül a III. kerületi Szentlélek téren, a 134-es jelzésű autóbusz vezetőjét bántalmazták, majd az elkövető elhagyta a helyszínt – írja a Baleset-info.hu.

Az óbudai Szentlélek téren történt az incidens (Fotó: MTI)

A történet bonyolultabb, mint egy szimpla heves vita, ugyanis az Újmegyeri megállóhelynél fel akart szállni egy hölgy az autóbuszra, azonban a sofőr szólt neki, hogy nyitott üdítős palackkal ez nem lehetséges. Erre válaszul a nő magából kikelve ütögetni kezdte a járművet, amelyen szerencsére nem keletkezett anyagi kár.

A tömegközlekedési eszköz tovább indult megszokott útján, azonban a Szentlélek téren nem várt meglepetésben volt része a járművezetőnek. A nő ugyanis értesítette két erős testalkatú társát, s elmentek a busz végállomására, ahol megkeresték a sofőrt, majd az egyik férfi bántalmazta a BKK dolgozóját.

Nem engedte a sofőr felszállni a nőt (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A honlap kérdésére a BRFK Sajtóosztálya elmondta:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az elsődleges adatok alapján 2021. június 08-án 17 óra körül Budapest III. kerületében, a Szentlélek téren egy autóbuszvezető összeszólalkozott, majd a buszról leszállva összeverekedett egy férfivel. Az elsődleges adatok szerint a buszsofőr könnyű sérülést szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága​ vizsgálja az eset körülményeit, garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás” – írták közleményükben.