A könyvkedvelők számára jó hír, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár új rendelkezései alapján részben megnyithatnak a könyvtárak, igaz még nem lehet bemenni, de a Könyvtári Cserepont szolgáltatás újraindult. Sokak bánatára március 8-án a vírushelyzet miatt szüneteltetni kellett a könyvkölcsönzési lehetőséget, de most körülbelül másfél hónap után megint nyitva áll a lehetőség a lakosság számára.

A XIII. kerület a Facebook-oldalán tájékoztatott a dr. Fodor Péter által kiadott közleményről, ahol pontosan leírták, hogyan tud működni a jelenlegi jogszabályok mellett a szolgáltatás.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) a hatályos rendelkezések betartásának figyelembevételével ismét megnyitja a Könyvtári Cserepont elnevezésű szolgáltatását, melyet március 8-án függesztett fel – tájékoztatott a FSZEK főigazgatója, dr. Fodor Péter, kiemelte, hogy „az elmúlt időszakban számos olvasói megkeresés érkezett az intézményhez, mivel sokaknak hiányzik a könyvtár, a könyvek.”

Az újrainduló Könyvtári Cserepontokkal kapcsolatban kiemelendő, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően, az olvasók az épületekbe való belépés nélkül, ajtón vagy ablakon keresztül vehetik igénybe a szolgáltatást. A könyvtárak a normál nyitvatartási időben kölcsönöznek azzal a változással, hogy minden bibliotéka 18 órakor bezár. A FSZEK elektronikus szolgáltatásai továbbra is elérhetőek minden olvasónk számára – fejtették ki, hogy most már miért folytatódhat a program, illetve, hogy mikor lehet látogatni a könyvtárakat – egészítették ki a FESZK főigazgatójának tájékoztatását a XIII. kerület Facebook-oldalán.

❗📖 A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) a hatályos rendelkezések betartásának figyelembevételével április 21-étől,…

Posted by XIII. kerület – Budapest on Wednesday, April 21, 2021