RETRO RÁDIÓ

Irány a játszótér! Mutatjuk a főváros legmenőbb, gyerekkedvenc élményparkjait





Több nagy, frekventált helyen lévő játszótér is megújult a nyár folyamán. A családok azonnal birtokba is vették ezeket a területeket, hiszen biztonságos, modern és több generációt kiszolgáló parkokból sosem lehet elég Budapesten.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.22.
II. kerület VII. kerület XI. kerület játszótér

Szórakozás az egész családnak

Újpalotán egy többfunkciós közösségi teret adtak át július végén. A Drégelyvár utca 25–43. szám mögötti parkban található új játszóteret a kisebbek és a nagyobbak is egyaránt használhatják. Az egykor üresen álló telken a kisebbeknek ügyességi pályát rajzoltak, a felnőtteknek pedig szabadtéri fitneszparkot alakítottak ki. Az önkormányzat odafigyelt az idősebbek biztonságára is, ezért olyan eszközöket állítottak ki, amelyet a szépkorúak is használni tudnak. Emellett padokat, virágládákat és szemeteseket is kihelyeztek, és megújult a terület zöldfelülete is.

Fotó: Metropol/NZ

Gazdagréten is gondoltak a gyerekekre

Újbudán sem feledkeztek meg a kis lurkókról, és ott is megújult egy játszótér, méghozzá a Dzsungel. Az új park június elejére készült el, így a fiatalok az egész nyarat az őserdő hangulatát idéző területen tölthették. A XI. kerületben lévő játszótér egy komplex fejlesztésen ment keresztül, a felújítás során kicserélték az elöregedett, elhasználódott, rossz állapotú eszközöket, valamint felszedték a burkolatot is. Új eszközök, így hinták, csúszda, kötélpálya, gumigömbök, egyedi mászó- és egyensúlyozó eszközök kerültek ki, a szükséges ütéscsillapító burkolattal. Nagy munkát fektettek a zöldítésre, így 17 db új fát, 459 db díszcserjét, 928 db évelőt és díszfüvet telepítettek, valamint becsempészték a dzsungel jellegzetességét, a bambuszt is, amelyből labirintus készült.

Fotó: Metropol/KZ

2 az 1-ben Hűvösvölgyön

Budapest egyik legforgalmasabb kirándulóterén, a hűvösvölgyi Nagyréten újult meg a játszótér, és mindjárt rögtön kiegészült egy szabadtéri fitneszparkkal is. Ráadásul a játszótér különlegessége, hogy a magyar erdők őshonos állat- és növényvilágát is megidézik, így a gyerekek játszhatnak és tanulhatnak is egyszerre. A terület felújítása már 2019-ben elkezdődött, akkor az egykori mutatványosbódékkal szegélyezett területre kézilabdapálya került.

Fotó: Metropol/SZL

A fejlesztéseknek itt még nincsen vége! A belvárosban élők sem maradnak korszerű játszótér nélkül, ugyanis felújítják majd a Hild teret, ahol nemcsak korszerű és biztonságos eszközök lesznek, hanem megújulnak a gyalogosfelületek, amelyek akadálymentesítettek lesznek, valamint épül mosdó, és modern közvilágítás is lesz. Hamarosan elkezdődnek az építkezési munkálatok Kispesten is, ahol ugyan a játszótér még 2010-ben újult meg, azonban mostanra a nagy csúszda állapota leromlott és felújításra szorul.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás