Hatalmas fejlesztésbe kezd a BKK

Hónapokon keresztül zajló fejlesztési projektbe fogott bele a Budapesti Közlekedési Központot. A fővárosi közösségi közlekedés a BKK tervei szerint szemmel látható fejlődésen fog keresztül menni a következő hónapokban.

Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

Mi változik a következő hetekben?

  • Fejlesztik a járműparkot: két ütemben összesen 32 darab szóló Mercedes-Benz Conecto autóbusz és 14 vadonatúj, alacsonypadlós CAF-villamos érkezik és áll forgalomba.
  • Heteken belül 1200 teljesen új, a korábbinál jelentősen könnyebben tekerhető MOL Bubi lepi el Budapest utcáit, összesen 158 gyűjtőponton.
  • Korszerűsítik a trolikat is! A Baross utcai – jelenleg használaton kívüli – troli-felsővezetéket ismét bekötik a hálózatba, így állandó és gazdaságos trolibuszkapcsolat jöhet létre az Orczy tér–Kálvin tér–Deák Ferenc tér–Zugló vasútállomás útvonalon.

Isten éltesse Oszvald Marikát!

Ma ünnepli a 69. születésnapját a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Oszvald Marika. A cigánykerekek koronázatlan királynője közel öt évtized szórakoztatja a közönségét a Budapesti Operettszínház színpadán. Legismertebb szerepe Marcsa a Mágnás Miska című operettből.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ma 60 éve hódítottuk meg az űrt

Ezen a napon ünnepeljük az űrhajózás napját világszerte. 1961. április 12-én bocsátotta a világ első, embert szállító űrhajóját Föld körüli pályára a Szovjetunió, fedélzetén Jurij Gagarinnal, aki az első ember volt, aki a világűrben járt.

Szeles, meleg napunk lesz

20 fok körüli csúcshőmérséklettel és erős széllel indul ez a hét. A jó időnek azonban megint nem örülhetünk sokáig, ugyanis a következő két napban körülbelül 10 fokot fog esni a hőmérséklet.

2 hónapra lezárják a Szent Imre Oktatókórház előtti utat

Járványügyi intézkedések miatt ideiglenes forgalomkorlátozás várható május 31-e éjfélig a XI. kerültben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hírei szerint tilos lesz megállni a Tétényi úton, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház előtt 20 méter hosszan.