Mint ahogy a Metropol már korábban megírta, volt olyan kerület, ahol inkább a helyi önkormányzat felújíttatta a zebrát és nem várt tovább a fővárosra. Újpest tavaly az iskolakezdés előtt festette át az átkelőket, hogy a megnövekedett autósforgalom miatt biztonságosabbá tegyék a gyalogosok közlekedését.

Bár a jelenség egész Budapestre érvényes, a kerületek többsége még nem csatlakozott az újpesti kezdeményezéshez. Zugló is inkább kivár.

Így kéne kinéznie egy egészséges zebrának /A képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Borbély Ádám Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő azonban a Jókai Mór Általános Iskola előtti állapoton kifakadt:

Mindjárt itt a szeptemberi iskolakezdés és a zuglói iskolák előtt alig látszódnak a gyalogátkelőhelyek. Felfoghatatlan, hogy az illetékesek balesetveszélynek teszik ki a gyerekeket és szüleiket. Zuglónak lépnie kell, ezért felszólítom a helyi és a fővárosi testületet, hogy azonnali hatállyal intézkedjen és javítsa ki az elkopott zebrákat. Fontos, hogy az évnyitó napján már biztonságosan tudjanak a tanulók és a pedagógusok is eljutni a tanintézményekbe„ – írta bejegyzésében a politikus.

Ha nincs lámpa és a zebra lekopott, az autós észre sem veszi, hogy át kellene engednie a gyalogost (Fotó: Facebook)

Élesedik a botrány az eltűnt gyalogos átkelők miatt

Aggódnak a zuglói szülők, mindjárt indul az iskola, de életveszélyes az intézmény előtti zebra.

Ilona: Érthetetlen, miért teszik ki a gyerekeket balesetveszélynek. Nem hiszem, hogy luxus elvárás volna a kerület vagy Budapest vezetésétől, hogy odafigyeljenek a gyerekeink épségére. Nem tudom, hogy kinek a feladata, de biztos nem a mienk. Akkor ez nem történhetne meg.

Sándor: Megvárják, amíg megtörténik a baleset? Idióták! Nagyon ki vagyok bukva. Szervezni kellene egy petíciót, vagy mikor kapnak a fejükhöz végre? Hogy engedhetnek meg maguknak ilyesmit? Engem azért kirúgnak a munkahelyemről, ha nem tartom be a balesetmegelőzés alapjait.

Lívia: Az egész város ilyen, sok helyen lekopott a felfestés, tudom, mert kocsival járok. A gyereket is kocsival szállítom az iskolába majd, és a lelkére kötöm, hogy ne menjen át a zebrán. Normálisak ezek ott a hivatalban? Az iskolaigazgatónak is jelzem majd, hogy tegyen valamit.