RETRO RÁDIÓ

Brutális átverés: oltással csalják el az időseket otthonról Terézvárosban és Zuglóban

Megdöbbentő történetet osztott meg Facebook-oldalán egy férfi, akinek az anyósát akarták csőbe húzni.Megosztás
Szerző: metropol
2021.02.27. 09:40
VI. kerület XIV. kerület veszély

Ismét bebizonyosodott, hogy a bűnözők kedvenc célcsoportja az idősek, akik sokszor információ hiányában, vagy szimplán jóhiszeműségből hajlamosak bedőlni az átveréseknek. Ezúttal a csalóknak nem volt szerencséje, ugyanis egy olyan dörzsölt nénit szemeltek ki maguknak, aki nem dőlt be a gusztustalan hazugságoknak.
Tegnap délután a 87 éves anyósom kapott egy hívást ismeretlen számról, hogy ma menjen oltásra egy terézvárosi címre. Furcsának találtuk a dolgot, ezért azt tanácsoltuk neki, ne menjen el.Az este folyamán, mivel őt nem érték el, a feleségemet hívták fel a körzeti rendelőből, ezúttal hivatalosan, a háziorvos asszisztense. Elmondtuk neki, mi történt és azt a választ kaptuk, tudnak erről, más is jelezte már. Ezután felhívtam a rendőrséget, ott is azt az infót kaptam, hogy több ilyen jellegű bejelentést kaptak már, ez az „unokázósok„ legújabb trükkje. Értesítsétek szeretteiteket, óvatosan az ilyen hívásokkal!” – hívta fel a figyelmet Facebookon egy férfi, aki később arról is beszámolt, hogy szerettét még egyszer felhívták, mondván, hogy miért nem jelent meg az oltás helyszínén, már rég el kellett volna indulnia. Az idős hölgy ekkor azt felelte, hogy a körzeti orvosánál fogja beadatni az oltást, majd letette. Lehet, hogy azért voltak ilyen erőszakosak, mert egy üres lakás kellett volna nekik a betöréshez? Egy biztos, országszerte bárhol lecsaphatnak a bűnözők, nemrég Zuglóban és Nagykanizsán is történt hasonló eset.

Az oltással kapcsolatban a háziorvosok értesítenek, senki másnak ne dőljünk be! (Fotó: Metropol)

A legtöbb átverés a vakcinával kapcsolatos

Mint arról korábban beszámoltunk, a bűnözők gyorsan reagálnak a világ aktuális történéseire és pillanatok alatt felismerik, hogyan húzhatnak hasznot azokból. Nem véletlen, hogy amikor tavaly márciusban beköszöntött a járvány, rögtön napvilágot láttak a vírussal kapcsolatos álhírek, és rövid időn belül a csalók is megjelentek.

Míg tavaly a legtöbb csalás a maszkhoz volt köthető, most, 2021-ben a legújabb átverések már a vakcinával kapcsolatosak. A bűnözők kéretlen üzeneteikben a személyes adatok és banki azonosítók megadása után a várakozási listán való előrébb jutást, vagy akár felár ellenében azonnali oltóanyagot ígérnek. Nagy port kavart például az az eset, amikor egy álorvos és segítője próbált meg átverni egy idős asszonyt és lányát Tápiószőlősön. A csalók azt állították, hogy a koronavírus elleni oltásért fizetni kell, sőt ha nem oltatják be magukat, büntetést is kaphatnak. A két megriadt nő rögtön átadott 40 ezer forintot, a „doktor” szerint ugyanis személyenként 20 000 forinttal rendezni lehet a helyzetet és így, hogy fizettek, még betegszállítást is intéz nekik. A bűncselekmény gyorsan a hatóságok tudomására jutott, így februárban előállították a páros mindkét tagját.

Ezeket olvastad már?
40 kilométer 20 perc alatt – Rendőri felvezetéssel kísértek kórházba egy vajúdó nőt Budapesten – Videó!

40 kilométer 20 perc alatt – Rendőri felvezetéssel kísértek kórházba egy vajúdó nőt Budapesten – Videó!

Brutálisan rátámadt a mentősökre egy férfi Budapesten

Brutálisan rátámadt a mentősökre egy férfi Budapesten

Előzmények derültek ki a csepeli rémről: több áldozata is volt

Előzmények derültek ki a csepeli rémről: több áldozata is volt

Elözönlötték a rendőrök a négyes metrót

Elözönlötték a rendőrök a négyes metrót

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás