A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást egy szigetszentmiklósi férfival szemben, aki november közepén egymás után négy embert ütött meg Árkádban, előtte pedig a Mogyoródi úton Zuglóban – írja a police.hu.

Az agresszív férfi a Mogyoródi úton akadt össze első áldozatával, akit először fejen ütött, majd miután a földre lökte, belerúgott. Végül se szó, se beszéd, továbbállt. A kerületi rendőrök akkor fél órán belül elfogták a 31 éves K. Zoltánt és gyanúsítottként hallgatták, de akkor még mindent tagadott. A rendőrök elengedték, de kiderítették, hogy valószínűleg másik három korábbi eset is az ő számlájára írható.

K. Zoltán korábban az Árkádban portyázott: az egyik elektronikai üzletben egy nő mögé lépett, akit olyan erővel ütött fejbe, hogy a földre zuhant, ő pedig egyszerűen kisétált az üzletből. Ezután egy cipőbolthoz ment, ahol egy vele szembejövő másik nőt ütött arcon szó nélkül, aki szintén a padlóra esett. A támadó innen is továbbállt, hogy egy újabb nőt üssön tarkón egy ruházati kereskedésnél, majd elhagyta a bevásárlóközpontot.

A nyomozás során mind a négyen arról számoltak be, hogy támadójuk szó nélkül ütötte le őket, az egésznek semmilyen előzménye nem volt.

A rendőrök végül egy héttel ezelőtt az Árkád előtt kapcsolták le a férfit. Négyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, le is tartóztatták.

A történet csattanója, hogy a férfi kijelentette: soha nem volt az erőszak híve.