A kedden kezdődő oltási kampányhoz az első menetben 800 ezer adag vakcina áll rendelkezésre, de a Pfizer/BioNTech-oltóanyagból London eddig 40 millió dózist rendelt. Matt Hancock egészségügyi miniszter az oltási kampány kezdetének előestéjén kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy most már látszik a fény az alagút végén.

Erre a napra, a győzelem napjára az e rettenetes betegség elleni küzdelem kulcsfontosságú pillanataként fogunk visszaemlékezni” – fogalmazott.

Elsőként egy 90 éves nagymamát oltottak be, aki nagyon hősiesen állta a sarat

Megtiszteltetésnek érzem, hogy én lehetek az első személy, akit beoltanak a vakcinával” – nyilatkozta Margatet Keenan, hozzátéve: azt követően, hogy egész évben egyedül volt, alig várja, hogy ismét együtt lehessen családjával és barátaival – adta hírül a BBC.

90 éves hölgyet oltottak be

Margaret Keenan: Getty Images

Margatet Keenannek egy nagyon fontos üzenete is van az emberiségnek, azt kérte, hogy hozzá hasonlóan mindenki oltassa be magát. Az idős nagyinak egy nagyon aranyos mondta is volt: „Ha én kibírtam 90 évesen, akkor nektek is menni fog.

 

Másodikként maga William Shakespeare (Warwickshire-ből) nevet viselő idős úr beoltatta magát, a koronavírus elleni vakcinával. Nem, ő nem a 16. századi híres drámaíró-költő, csupán a véletlen műve, hogy az idős urat is így hívják.

Az idős Shakespeare is hősiesen viselkedett az oltás pillanatában

William Shakespeare

Fotó: Getty Images