Újabb lépések, már száz szálakéban a brit mutáns a felelős a vírus tombolásáért





Mától új weboldalon követhetjük az oltási regisztrációnk státuszát - jelentette be a tisztifőorvos, aki szólt arról is, hogy a angol vírusmutáns okozta harmadik hullám következtében, hét laboratóriumban is vizsgálni fogják az új variánsokat, de a tanárok oltásán is dolgoznak már.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.25.
védekezés

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 747 519 főre nőtt a beoltottak száma, ebből 524 604 fő a második oltását is megkapta. 17,4 százalék a lakossági átoltottsági arány, ebben második helyen áll Magyarország az Európai Unióban – mondta Müller Cecília. A tisztifőorvos hozzátette: jelenleg a 65 év felettiek 69 százalékát oltottuk be.

Új weboldal indul

Ma délután már elérhető az a weboldal, ahol lekérdezhető a regisztrációnk státusza - közölte Müller Cecília az Operatív törzs tájékoztatóján. Az internetes felület már élesedett, TAJ-szám és a születési dátum megadása után, itt tudja ellenőrizni, hogy sikeres volt-e a regisztrációja az oltásra.

Ha valakit nyilvántartanak, nincs semmi teendője, értesíteni fogják, ha sorra kerül.

De ha a taj szám és a születési dátum elküldése után az az üzenet jön vissza, hogy nem, a NEAK nem kapta meg az oltáshoz szükséges adatait, akkor két eset lehetséges:
  • ha pár napja regisztrált - akár neten, akár postán - még lehet, hogy tart az adatfeldolgozás.
  • de ha már több hét eltelt azóta, hogy regisztrált, és ennek ellenére nemleges üzenet jelenik meg, akkor valószínűleg hibásan, pontatlanul rögzítette adatait, ezt javítani lehet. Ekkor az [email protected]-ra kell levelet írni, pontosítsa az adatait.

A legfontosabb, hogy elkerüljük a fertőzést

Heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal szemben. Minden ország, köztük hazánk is a harmadik hullám rendkívüli szakaszában van – jelentette ki az országos tisztifőorvos. Nagyon magas a halálozási szám. A brit variáns dominál Magyarországon, amely már 100 százalékban felel az új fertőzésekért. A mutánsvírusok tulajdonsága megváltozik és ettől sokkal fertőzőképesebb lesz. Ilyen a brazil a brit és a dél-afrikai variáns is. Müller Cecília ezért azt kéri, hogy a szabályok feltétlen betartásával kerüljük el a fertőzést.

Hét laboratóriumban fogják vizsgálni az új kialakult variánsokat

Hét laboratóriumot került kijelölésre, hogy azonosítsák az esetleges újabb variánsokat, melyek járványügyi szempontból másképp viselkedhetnek - mondta Müller Cecília.

A tanárok oltásán már dolgoznak

A pedagógusok oltásának részletes terveit elkezdték kidolgozni, ez zajlik, regisztráljanak, amikor csak tehetik. Közülük számosan már megkapták a védőoltást, de ezt a lehetőséget mindannyiuk számára biztosítják, ezért arra kérik őket, regisztráljanak a rendszerben.

Nyugtassuk meg a gyerekeket

A szakember arra kérte a szülőket, hogy nyugtassák meg gyerekeiket, mert ez a feszült időszak rájuk is hatással van.

320 személy szegte meg a kijárási korlátozásokat

Az elmúlt 24 órában 632-en szegték meg a maszkviselési szabályokat, a kijárási korlátozásokat pedig 320 személy hagyta figyelmen kívül. Ezzel összesen 54 377 ezerre nőtt a szabálysértések száma közölte Kiss Róbert alezredes.





Ezeket olvastad már?
Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

"Az utolsó utáni pillanatig küzdeni fogunk!" – Rossz híreket kapott a csontrákos Hanna családja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás