Mint arról lapunk is beszámolt, tragédia történt hétfő este a Széll Kálmán téren. A balesetet a BKK jelentette be a Facebook-oldalán, miszerint gázolás miatt nem jár a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között. Ekkor még senki sem sejtette, hogy mégis, milyen borzalmas dolog történt.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban a Blikknek elmondta, hogy nem folytatnak nyomozást. Olyan hírek is érkeztek, hogy baleset történt, és a mindössze 16 éves lány véletlenül eshetett a szerelvény elé, de mint kiderült, ennél sokkal szomorúbb dologról volt szó, amit több szemtanú is végignézett.

Nem baleset okozta a tragédiát, a lány nekifutásból ugrott…

A fiatal nem a pillanat hevében döntött úgy, hogy véget vet az életének, elszántan a szerelvény elé ugrott.

A Ripost szúrta ki az egyik szemtanú írását, aki szerint a lány a szerelvény érkezése előtt hallgatózott, hogy mikor ér oda a szerelvény, majd a kellő pillanatban nekifutásból ugrott.

Sajnos pont mellette álltam. Vártuk a metrót. Letette a hátizsákját, és közelebb ment az árokhoz, de a biztonsági sávra nem ment rá. Hallgatta, hogy milyen közel van a metró. Azután visszajött a hátizsákjához, de nem vette fel. Egyszer csak, mikor a metró már ott volt, nekifutásból az árokba ugrott. Nagy csattanás hallatszott. Borzasztó látvány volt! Nem tudtuk, hogy mire készül. Most is a hatása alatt vagyunk” – írta a szemtanú.

A Blikk most arról számolt be, hogy megkérdőjelezhetetlen az öngyilkosság ténye, mivel a metró egész területe kamerákkal van felszerelve, így a tragikus pillanat is felvételre került. Ezek alapján biztosan ki lehet zárni az idegenkezűséget, azt azonban továbbra sem tudni, mi vezetett a 16 éves lány végzetes döntéséhez – írják.

Ha Te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!