A Szon.hu arról számolt be, hogy robbanás történt Nyírbátorban a Bátortrade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. telephelyén.

A www.szon.hu információi szerint a robbanás a Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén történt, ahol egy külső vállalkozás munkacsoportja takarítási-karbantartási munkálatokat végzett. Egy nem működő fermentor takarítása közben valószínűleg szikra keletkezett, és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbant – olvasható az oldalon.

Két óra óta folyamatosan halljuk a szirénákat, jönnek a mentők, tűzoltók – mondta el a lapnak egyik olvasójuk, aki a város központjában dolgozik, és az ismerőseitől úgy tudja, hogy a Vasvári utcában történt a robbanás.

Hárman is meghaltak

A nyíregyházi mentésirányítás két helikoptert és négy mentőegységet riasztott a nyírbátori helyszínre. Az üzemben a robbanás következtében három férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életüket már nem lehetett megmenteni” – erősítette meg a lapnak Ménes Dávid mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.