Pénteken Gődény György felesége közölte a hírt, hogy férjét letartóztatták. Ezután mint arról korábban mi is beszámoltunk, az Operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondták, kiemelten figyelik az interneten található vírusszkeptikus és vírustagadó cikkeket, írásokat. Pénteken négy helyszínen tartottak kutatást, több számítástechnikai eszközt lefoglaltak. Az eljárás rémhírterjesztés miatt indult a rendőrségi észlelésre.

Dr. Gődény viszont ma az ellene kezdeményezett eljárás ellenére is rendezvényt tartott volna egy budapesti bevásárlóközpontban, és mint kiderült, engedély nélkül tette ezt, a biztonsági őrök azonban hamar véget vetettek az illegális eseménynek, és gyakorlatilag kidobták a magát reklámozó Gődényt.

Helyszíni beszámolók szerint Gődény a meghirdetett időpontra, reggel 10 órára jelent meg a bevásárlóközpontban 8 ember társaságában, akik feltehetően rokonok és barátok voltak, hiszen hosszasan tanakodtak, mivel nem tudták felkelteni a járókelők figyelmét.

A gyülekezés egészen addig tartott, míg a bevásárlóközpont biztonsági őrei be nem avatkoztak, mivel a járványhelyzetre való tekintettel nem adott engedélyt senki az összejövetel megtartására.

A biztonsági őrök elmondása szerint Gődény kizárólag mint magánember tartózkodhat a bevásárlóközpont területén, viszont eseményt nem tarthat, így gyakorlatilag kidobták, hisz ezzel a céllal ment, nem mint magánember – írta az Origo.