Egy nő rekordot állított fel azzal, hogy állítólag egyszerre 10 babát hozott a világra. A 37 éves dél-afrikai nő júniusban adott életet a tízes ikreknek egy pretoriai kórházban. Gosiame Thamara Sithole császármetszéssel, a 29. héten hozta világra a hét fiát és három lányát, akik természetes úton fogantak.

Ezzel megdöntötte a mali Halima Cisse által felállított rekordot, aki májusban kilenc babának adott életet egy marokkói kórházban. Az új rekord meglepetésként érte Gosiame-ot, mivel az orvosok eredetileg azt mondták neki, hogy hat gyermeket vár, majd a későbbi vizsgálatok során tévesen nyolcra módosították a számot – írja a Mirror.

A nő, aki kiskereskedelmi üzletvezetőként dolgozik, már egy hatéves ikerpár boldog édesanyja volt korábban. Elárulta, hogy terhessége kezdetben nehéz volt, és rosszul érezte magát, valamint lábfájdalmat és gyomorégést tapasztalt. Korábban aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy születendő gyermekei nem élik majd túl a kockázatos terhességet. Azonban mindannyian élve és egészségesen születtek, bár a következő néhány hónapot inkubátorban kell tölteniük, mielőtt hazavihetik őket. „Isten adta nekünk ezeket a gyerekeket. Ő az, aki eldönti, mi lesz velük. Nem aggódom emiatt. Amikor a Mindenható tesz valamit, ő tudja, hogy miért” – nyilatkozta a büszke édesapa, Teboho Tsotetsi. A család elmondta, hogy hálásak a hihetetlen támogatásért, amiért a mali hatóságok is felhívták őket, hogy kifejezzék örömüket.