Tim Burchett amerikai kongresszusi képviselő szerint sokkal nagyobb figyelmet és pénzt kellene fordítani világszerte az ufókutatásra. Attól tart, hogy ha nem tesznek sürgős lépéseket, annak tragédia lesz a vége.

Csak idő kérdése, hogy mikor ütközik össze egy repülőgép egy ufóval – jelentette ki az amerikai kongresszusi képviselő.

Burchett azt állítja, hogy eddig 143 katonai repülőgép tragédiája történt megmagyarázhatatlan ütközések miatt, amelyeket ő az ufóknak tulajdonít. Felszólította az Egyesült Államok kormányát, hogy hozza nyilvánosságra a birtokában lévő összes feljegyzést az ufóészlelésekről és a Top Gun pilótáiról, akik azt állítják, hogy átélték ezeket a „találkozásokat”, hogy tanúskodjanak a Kongresszus előtt.

Tim Burchett szerint ideje lenne több időt fordítani a megmagyarázhatatlan ufóközeli légi találkozások kutatására az emberiség biztonsága érdekében

Sok katonai pilóta számolt be olyan ütközésekről, amelyekre nincs logikus magyarázat. Néhányan arra figyelmeztettek, hogy csak idő kérdése, mikor csattan össze egy repülőgép a levegőben egy ismeretlen tárggyal. A figyelmeztetések és jelentések ellenére azonban az első hivatalos jelentés csak 2019-ben született. Kormányunk a sok jelentés ellenére is hallgatott a témával kapcsolatban évtizedek óta” – mondta a kongresszusi képviselő a Daily Starnak.

Júniusban a NASA bejelentette, hogy kutatócsapatot hoz létre az ilyen „azonosítatlan légi jelenségek” vizsgálatára.