Rettegésben a tartják hajléktalanok a XIX. kerületi Zrínyi utcában élőket. – Minden az ajtók kicserélésével kezdődött tavaly februárban, azóta rendszerszerűen járnak be hozzánk a hajléktalanok. Javarészt a felső emeleteket és a tetőt vették birtokba, ott szoktak aludni. Ordibálnak, törnek-zúznak, óriási mocskot hagyva maguk után – mondta Berényi Tamás az egyik ott élő, aki a Metropolt kereste meg a problémával.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

olvasói fotó

– Nem egyszer fecskendőt találtunk a lépcsőházban, folyamatosan drogoznak. Hiába mondják a lakók, hogy ne csinálják ezt, nem vesznek minket komolyan. Engem például késsel is megfenyegettek – mondta Tamás.

Hajléktanok Kispesten olvasói fotó

A hajléktalanok a panelház tetején rendszeresen tűzet gyújtanak és a dolgukat is ott végzik el. Az ott élők nagyon félnek, hiszen sok a gyerek és az idős a házban. Az egyik kisiskolást pszichológushoz járatják szülei, mert nem mer a lépcsőházban közlekedni.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Tehetetlenek a lakók

Az ott élők többször jelezték a szövetkezetnek és az önkormányzatnak a problémát, mégsem történik semmi. A rendőrség már négyszer volt kint a helyszínen, de az igazoltatáson és a hajléktalanok ideiglenes elküldésén kívül nem értek el semmit, mint mondják bűncselekmény vagy szabálysértés nem valósult meg.

A lakók elmondták, hogy az utóbbi időben megnövekedtek a betörések a környéken és több korábbi szomszéd elköltözött félelmében a házból.