Alaposan felkavarta a kedélyeket egy indiai férfi, aki állítása szerint különös módszerrel védekezik a világjárvány ellen. A Modi városában élő Pragya Thakur ugyanis azt állította, hogy azért védett a koronavírus ellen, mert minden nap tehénvizeletet iszik. Bizarr megjegyzései alig néhány nappal azután hangoztak el, hogy indiai orvosok arra szólították fel az embereket, hogy ne kenjék magukat tehéntrágyával és vizelettel a vírus kezelésére, mondván, hogy ezzel a betegség gyorsabb terjedését kockáztatják.

„Ha minden nap desi gau mutrát (őshonos tehénvizeletét) iszunk, akkor az meggyógyítja a Covid szövődményeként fellépő tüdőgyulladást. Nagy fájdalmaim vannak, de minden nap tehénvizeletet fogyasztok. Így most már nem kell semmilyen gyógyszert szednem a koronavírus ellen, és nem vagyok fertőzött sem” – mondta Thakur.

(Képünk illusztráció/Pixabay)

A megjegyzései felháborodást váltottak ki, a politikai szereplők „tudománytalannak és logikátlannak”, valamint „sértésnek” minősítették a kijelentést az egészségügyi dolgozókkal szemben, akik életeket próbálnak menteni.

A Daily Mail információi szerint a férfi az állításával ellentétben decemberben felkeresett egy kórházat, mert a betegség tüneteit érzékelte magán. Sőt két évvel ezelőtt Pragya Thakur hasonlóan megbotránkozó kijelentést tett. Akkor azonban azt állította, hogy azért iszik tehénvizeletet, mert az a mellráktól védi meg.

A hindu hívők egy része úgy gondolja, az általuk szentül tisztelt tehenek ürüléke, vizelete és teje gyógyító erejű, ezért gyakran kezelik magukat ilyesmivel.