Miután harmadik napja tart a Karácsony Gergelyék és a milliárdos közművezér felelőtlensége miatti szemétkáosz Budapesten, van némi remény, hogy holnaptól elkezdik elvinni a hegyekben tornyosuló hulladékot Budapest utcáiról…

A Metropol bennfentestől származó információi szerint úgy tűnik, megállapodott az FKF hulladékszállítási divíziójából kijelölt 10 fős delegáció és a Budapesti Közművek vezetése. A még nem megerősített hírek szerint a kukások ideiglenes megoldásként elfogadták a főváros által tűzoltásként felajánlott összeget, azaz a bruttó 200 ezer forintot, amit október 14-ig kifizet nekik a cég. Ezen kívül novemberben és decemberben is kapnak 50-50 ezer forintot, karácsonyra pedig 120 ezret.

Az állam által biztosított 15%-os januári béremelésen felül a főváros még 2%-ot ígért a munkásoknak. A szemétszállítók, úgy tudjuk, kikötötték, hogy decemberben újra kell tárgyalni a béreket, és végleges megoldást találni a bérrendezésre. Ellenkező esetben januártól ismét beszüntetik a munkát.

Ha igaz, amit a tárgyalófolyosón rebesgetnek, a melósok nagyon nagyvonalúak a cégvezetéssel, különösen a velük szerdán csuklóján 2 milliós luxusórával tárgyaló Mártha Imre közműcégvezérrel…

Meglátjuk, péntek reggel tényleg elindulnak-e a kukásautók.

Az Ecseri úti központban várták tegnap délelőtt a kukások, hogy a vezetőik reagáljanak a követeléseikre Fotó: Metropol

Megegyezésre váró munkások az FKF Ecseri úti telephelyén Fotó: Metropol

Holaptól ismét beindul a szemétszállítás

Péntek reggel ismét kigördülnek a kukásautók az FKF telephelyeiről. Az egyes kerületekben – a felhalmozódott hulladék mennyiségétől függetlenül – a szokásos ütemterv szerint gyűjtik be a szemetet.

Elszállításra vár a felhalmozódott szemét Budapest utcáin Fotó: Metropol