RETRO RÁDIÓ

Strand vagy fürdő? - Hasonló, de mégis eltérő kikapcsolódás





Itt a strandolás szezonja, de a fürdők egész évben nyitva vannak. Van, aki csak nyáron strandol/fürdőzik a természetközelség miatt, más pedig a téli fürdőzésre esküszik…



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.26.
frissítő kikapcsolódás

Strand: Természet és büfésor!

A „kinti” strand élményéhez hozzátartozik a természetközelség és persze a hekket és sajtostejfölös lángost áruló büfésor, ami keveredik a naptej és élővíz illatával és a nyüzsgő emberek hangjával – nem is beszélve a csodálatos vízparti naplementékről... Ezt a légkört nem pótolhatja semelyik fürdő. A strand mellett szól az is, hogy több pénzt spórolhatunk meg. Bár már a legtöbb szabadstrand fizetőssé vált, még találhatunk olyan partszakaszokat, ahol ingyen élvezhetjük a természet adottságát.

Fotó: Metropol

Fürdő:Feltöltődés testnek és léleknek – egész évben

Az élővíz sosem lesz olyan tiszta, mint a fürdők klórozott vize, ami higiénikus ugyan, de nem feltétlenül tesz jót a bőrünknek. Ellentétben a gyógyfürdőkkel, ahol az egész testünk hálás lesz benne töltött időért, amennyiben a hely még wellness részleggel is párosul akkor testileg és lelkileg is teljesen feltöltődve távozhatunk. Mellettük szól az az érv is, hogy a fedett fürdők egész évben várják látogatóikat. A gyerekek, de még a felnőttek számára is felejthetetlen élményt nyújtanak az aquaparkok csúszdái és élményelemei. Ezekből már párat a „kinti” strandokon is üzemeltetnek, de lényegesebben kisebb a választék.

A fürdők biztonságosabbak

-Én a fürdőt szeretem jobban, mert azt jobban karban tudják tartani. Nem szeretem ha beleakadok egy hínárba vagy nekem jön egy hal, olyankor sikítva pánikrohamot kapok. A fürdő azért jobb, mert vannak élmeny részlegek, gyógyvíz és ne felejtkezzünk meg a kellemes wellness részlegről sem. Valamint a fürdőkben van külön gyerekmedence, így kevesebb az esélye annak, hogy belefullad a gyerek ha egy percre is elfordulok tőle-fejtette ki véleményét Kincső.

Fotó: Metropol

„Imádok úszni az élővizekben”

-Imádok úszni az élővizekben, sokkal jobban feltölt, amikor elfáradok, pedig csak felfekszek a gumimatracomra és hagyom had vigyen a sodrás, miközben a csodaszép eget nézem. Persze az sem utolsó érv a szabadstrandok mellett, hogy lényegesen olcsóbbak, mint az élményfürdők, főleg a nagycsaládosok számára - mondta lapunknak Sándor.

Ingyenes szabadstrand a Római-parti Plázson

Budapest egyetlen ingyenes szabadstrandja július 15-től augusztus 21-ig várja a Dunában hűsölni vágyókat. A III. kerületi Római-parti Plázson vízimentő-szolgálat biztosítja a lubickolók biztonságos kikapcsolódását és a vízminőséget is folyamatosan ellenőrzik. Amennyiben kerékpárral érkezünk azt ingyenesen tárolhatjuk, majd színes napágyak közül válogathatunk.

Nyitvatartás: mindennap 10.00–19.00 óráig

 





Ezeket olvastad már?
Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás