Hatalmas erőkkel vonultak ki a wigani Douglas folyóhoz a helyi tűzszerészek. A riadalmat egy 8 és egy 12 éves kisfiú és családja okozta.

A koronavírus miatti lezárásokat már nagyon unta Charlotte és családja, szerettek volna már nagyon kimozdulni. A nő ezért elhatározta, hogy fiait leviszi egy rövid időre a helyi folyóhoz játszani. A kis Tyler Ball mágnessel keresett tárgyakat a vízben, amikor egyszercsak egy régi kézigránát „akadt a horgára”. Az első sokk után az édesanyja riasztotta a rendőrséget a veszélyes robbanószer miatt.

 

„Először nem voltunk 100 százalékban biztosak abban, hogy mi az, ezért nem szúrtam ki egyből. Nagyon ellepte a rozsda, de a recék alapján felismertem. Teljesen ledöbbentem” – árulta el a megrémült édesanya a Daily Star oldalának, ahol fényképek is láthatók a kifogott robbanószerről. Az édesanya és kisfiai először jártak a folyónál.

A helyszínre két rendőrautó és két tűzszerész kocsi is kiérkezett. Az alaposabb vizsgálat után kiderült, tényleg egy régi, fel nem robbant kézigránátot találtak.
Tyler és testvére, Liam nem ijedtek meg, végig hősiesen viselkedtek. Sőt a kisebbik fiú alig várja, hogy elmesélhesse barátainak mit fogott ki a folyóból.