A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai hat esetben intézkedtek valamilyen verekedés, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Az idegenforgalmi szezonban a város lakossága a többszörösére duzzad, s megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a sétányt meg a környékét. A mostani hétvégén azonban nem mindenki szórakozott békésen. Pénteken egy feldühödött férfi rugdalta meg egy gépjármű szélvédőjét egy forgalmas gyorsétterem előtt. Szombaton pedig a belvárosban fenyegetőzött késsel két férfi egy közlekedési affér miatt, ami verekedésbe torkollott.

A Petőfi sétányon egy férfi és egy nő bántalmazott egy másik párt. Vasárnap hajnalban újabb három garázdaság is történt az Aranyparton. Az egyik helyszínen közel negyven rendőr tudta csak megfékezni az indulatokat, innen hét személyt állítottak elő a siófoki kapitányságra. A nyomozók a hétvégi garázdaságokkal összefüggésben egyelőre tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öt főt vettek bűnügyi őrizetbe.