A 35 éves Marc Spaganuolo 20 éve küzd a belei és a húgyhólyagja szabályozási rendellenességével. A férfi nemrég TikTok-oldalt indított, ahol őszintén beszél a helyzetéről, és ezzel jelezni is akarja a hasonló betegséggel küzdő emberek számára, hogy nincsenek egyedül.

Marcnál 15 évesen kezdődtek a gondok. Ezt követően 10 éven keresztül járt különböző vizsgálatokra, mire diagnosztizálták nála perifériás neuropátia nevű betegség egyik ritkább fajtáját. Ennek során az agy nem kap jeleket arról, hogy a hólyag vagy a bél megtelt, az állapot egyszerűbben fogalmazva: örökös inkontinencia.

Az ágybavizeléssel kezdődött. Próbáltam elrejteni, meg az idős kutyámra fogtam. Néhány hónapig így meg tudtam úszni, de végül apám megtudta, és elvitt orvoshoz” – nyilatkozta a férfi a Mirrornak, aki először szégyellte a helyzetét, és ezért nem akart doktorhoz fordulni.

„Eleinte szórványosan történt csak meg, de mostanra már mindennapossá vált” – tette hozzá Marc. Miután évekig csak elbújt a világ elől és nem beszélt senkinek sem az állapotáról, mostanra úgy döntött, hogy belevág az ismerkedésbe, és őszintén fogja ezt megtenni.

Életem legnagyobb kihívása a randevúzás. Úgy döntöttem, hogy belevágok és ismerkedni fogok, s őszintén beszélni fogok a „csomagomról” . A TikTok-csatornámon már 41 ezren követnek és támogatnak, ettől nőtt az önbizalmam, és úgy érzem, hogy a helyzetemmel együtt is van esélyem” – nyilatkozta Marc a lapnak.

Marc vicces videókat készít a TikTokon, amikben önmagát is kiparodizálja (Fotó: TikTok)

Az irodai dolgozóként tevékenykedő férfi rámutatott, hogy a világon 300–400 ember küzd az inkontinenciának ezen ritka fajtájával, úgyhogy sokan megérthetik az ő állapotát. Ráadásul diszkréten megtudja oldani akár napközben is az átöltözést, mindig van nála egy hátizsákban pótpelenka és törlőkendő.