Alkohollal itatta áldozatait a pedofil kórusvezető, így akarta fegyelmezni a kicsiket





A most 70 éves pedofil férfi 14 kilenc év körüli kisfiút rontott meg, az erőszak után pedig alkohollal próbálta meg elhallgattatni őket. Bírósági tárgyalásán azt mondta: csak fegyelmezni akarta a kicsiket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.03.
undorító bűntett

Richard Owen, aki templomi kórusvezetőként szolgált 30 év szabad garázdálkodás után csak most került börtönbe. A férfiről ugyanis kiderült, hogy közel sem egy kedves, jámbor életű nyugdíjas bácsika, mert annak látszott. Csak most derültek ki szennyes titkai, hogy több évtizedes pályafutása alatt gyermekek tucatjait bántalmazta szexuálisan - írja a Daily Mail.

A férfi 1968-ban kezdett körülbelül 9 év körüli kisfiúkra vadászni, akik a winsfordi, knutsfordi és altrinchami templomok kórusába jártak énekelni. Először beférkőzött a gyerekek bizalmába, felajánlott nekik, hogy elfuvarozza őket haza vagy éppen a templomba, de volt, akit egy ebéd vagy egy kirándulás ígéretével csábított az autójába, ahol aztán molesztálta és megrontotta őket. Az erőszakot a halálra rémült gyerekeknek mindig ugyanazzal magyarázta: azt mondta, mindez a szemtelenségük, neveletlenségük miatt történik, mindezt tekintsék fegyelmezésnek. Az esetek után a pedofil szörny hazafuvarozta a gyerekeket, de előtte édességet, pénzt vagy éppen alkoholt adott nekik.

Forrás: Cheshire Live

A férfi a bíróság előtt a végül 27 erőszakot ismert be, ám mivel az ámokfutása 1968-ban, azaz 54 éve kezdődött, így az áldozatok száma akár több százra is rúghat, ráadásul három kisvárosban, három különböző templom környékén portyázott. Legutoljára, az altrinchami St John's templom kórusvezetője volt, ahol az énektanítás mellett önkénteskedést is vállalt, a gyerekeket pedig gyakran kísérte el osztálykirándulásokra.

A molesztált és megrontott fiúk azonban eddig soha nem mertek beszélni arról, mi történt valójában, csupán annyi volt feltűnő, hogy Owen ideje alatt gyanúsan sokan hagyták el nemcsak a kórust, hanem az iskolát is. Tetteire a 2000-es években derült csak fény, miután az anglikán egyház felkérésére a rendőrség is nyomozni kezdett. Végül két évvel ezelőtt tartóztatták le, idén januárban pedig sikerült vádat emelni ellene. A nyomozás azonban nem volt egyszerű, hiszen az akkori kilencéves kisfiúk ma már 38-62 évesek. Szerencsére többeket sikerült azonosítani:

„A nyomozás hosszú, és nehéz volt, nem volt egyszerű azonosítani azokat, akik Owen bántalmazását elszenvedték. Az ehhez hasonló nyomozások viszont fontos üzenetet hordoznak: ha bántalmazás áldozata lettél, nem számít, milyen régen történt, hanem az, hogy bátran előállj és beszélj róla” - közölte a bíróságon a nyomozást vezető Dave Hutcheon felügyelő. – „Ezek az emberek tanúbizonyságot tettek bátorságukról azzal, hogy beszéltek egy több mint 50 évvel ezelőtti szörnyűségről” - dicsérte a korábbi áldozatok lélekjelenlétét. A pedofil bűnöző végül 12 év börtönbüntetést kapott.





Ezeket olvastad már?
Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás