A Mirror beszámolója szerint egyre több angliai bolt polcait pucolják üresre a vásárlók, miután az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson az ország bezárásáról szóló bejelentést tette. Az országban ez lesz a harmadik olyan lezárás, amit a Covid-19 miatt kellett elrendelni.

Mint arról a Metropol is beszámolt, a koronavírus legújabb mutációjának köszönhetően egyre több a megbetegedés az Egyesült Királyságban. A pánikvásárlás annak ellenére is elkezdődött, hogy az élelmiszer boltok a lezárások alatt is nyitva maradhatnak.

Nagyon úgy néz ki, hogy megint elindult a tömeges felvásárlás pont, mint a koronavírus első hulláma idején. Egyre többen számolnak be arról, hogy sokan elrohantak vásárolni, és felpúpozott kosarakkal hagyják el az üzleteket. Többek szerint leginkább a toalettpapír, zöldségek és a rizs fogynak.

A boltok többsége egyelőre arról nyilatkozik, hogy van elég tartalékuk, de a polcokról szóló képek az ellenkezőjéről árulkodnak. Az internetet elárasztották a boltokról, és a háztartási kellékek helyéről szóló posztolt képek és videók.