Orbán Viktor: nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa az országot a háborúba!





Több százezren voltak a Békemeneten, de csak néhány ezren az ellenzéki tüntetésen március 15-én. A Békemenet végén a miniszterelnök tartott beszédet a Kossuth téren. - Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba - jelentette ki Orbán Viktor a központi ünnepi megemlékezésen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.15.
választás 2022

A kormányfő azt mondta: a baloldal magyar katonát és magyar fegyvert akar küldeni a frontvonalba.

Ezt nem fogjuk megengedni. Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba. Nem hagyjuk, hogy a baloldal katonai célponttá tegye Magyarországot, célponttá tegye az itthoni és a kárpátaljai magyarokat” - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a háborús veszély nem csökkenti, hanem növeli, sőt, „az egekbe emeli” a választás tétjét.

Békepárti jobboldal vagy háborús baloldal? Építkezés vagy rombolás? Előre vagy hátra? Mi azt mondjuk, őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát. Aki a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz” - mondta.

Fotó: Facebook

Ebből a háborúból ki kell maradnunk. Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. Ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre - jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: a magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk higgadtan és bátran, a mi érdekünk pedig az, hogy ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában.

Emlékeztetett, hogy Ukrajnában, ahol kitört a háború, magyarok százezrei élnek, a katonáknak és rendőröknek pedig a déli határ mellett most már a keleti határunk biztonságát is fegyverrel kell garantálniuk.

Az ország minden idők legnagyobb humanitárius segélyprogramját működteti, közben pedig „itt dörömböl az ajtónkon a Nyugat-Európában már pusztító energiaválság” - tette hozzá.

Két évünk ráment, hogy végre legyőzzünk egy száz éve nem látott világjárványt. S ha mindez nem lenne elég, itt van még nekünk a magyar baloldal is” - fogalmazott Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, a veszélyek korába léptünk, ezért most nincs helye a hibázásnak, nincs tere a kapkodásnak, „és nem engedhetünk meg magunknak egyetlen rossz döntést sem”.

A jelenlegi helyzetben Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amelyet nem érhet meglepetés - mondta Orbán Viktor a Kossuth téren.

A miniszterelnök kiemelte: most minden eshetőségre készen kell állni. Ezért az országnak olyan kormány kell, „amelyik nem most merészkedik ki először a nyílt vízre”.

Ez most nem az „amatőrök órája”, „nem a dilettánsok ideje” - mondta.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „mi nem vagyunk kezdők, és éppen elégszer láttunk már karón varjút”. Ráadásul sokan vagyunk, erősek és egységesek, ezért meg fogjuk nyerni a népszavazást is, amellyel megállítjuk a „nyugati világon végigsöprő genderőrületet” Magyarország határainál - jelentette ki a miniszterelnök.

A baloldal „elvesztette a józan eszét”, és „holdkórosan beletámolyogna” egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba - jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő azt mondta, a magyarok jól tudják, „kik szokták bezsebelni az efféle háborúk hasznait”, de elég erősek vagyunk, és ellenállunk a baloldal és a mögöttük álló háborús bajkeverők terveinek.

Orbán Viktor arról is beszélt, a legjobb pillanatban lett Magyarország köztársasági elnöke először nő. Idézte Novák Katalin megválasztott államfő gondolatát, miszerint a nők a békét akarják megnyerni, és nem a háborút. Ha véget akarunk vetni a háborúnak, ha azt akarjuk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, hallgatnunk kell az asszonyokra - mondta a miniszterelnök.





Ezeket olvastad már?
Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás