Az elmúlt napokban hatalmas áradások zúdultak Németországra. Időközben már 157-re nőt a halálos áldozatok száma a térségben, és több tucat embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

A 62 éves Ferdinand Pfahlnak már az édesapja is temetkezési vállalkozó volt. Pfahl azt hitte, hogy az elmúlt évtizedek során már mindent látott, az elmúlt napok katasztrofális időjárásának azonban olyan tragikus lett a végkimenetele, amire még ő sem számított. Egyszerűen képtelen vagyok több halottat, sarat és vizet nézni – írja a Ripost a Bildre hivatkozva.

A pusztítás nyomai a Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvõ Schuld településen történt áradást követõen (Fotó: MTI/AP/Michael Probst)

Napok óta folyamatosan hozzák az áradások áldozatait. Lassan nem bírjuk tovább” – mondta szomorúan a temetkezési vállalkozó, akinél jelenleg a bonni hűtőházban 17 halottas zsák hever.

Már alig férnek el a halottak a halottas házban (Forrás: Pixabay)

Az esőzések a vállalkozást sem kímélték, így az ott tárolt halottakat is ki kellett menteni és el kellett szállítani.

Bár az árvíz következtében Németország északnyugati tartományaiban volt a legnagyobb a pusztítás, az ország más vidékein is gondot okoztak a heves esőzések. A felső-bajorországi Berchtesgaden járásban az árvíz miatt szombat éjjel veszélyhelyzetet rendeltek el. Mintegy 130 embert kellett kimenekíteni az Ache folyó áradása miatt, legalább egy ember meghalt, a berchtesgadeni vasútvonalat is le kellett zárni.