Ezt Nagy Márton jelentette be, aki hozzá tette, hogy ebből 100-100 milliárd forintot használnak fel 2022-ben és 2023-ban.

Nagy Márton: az európai áramár az amerikaihoz képest 6-7 szer magasabb, a gáz ára az amerikaihoz képest 10-szeres (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

200 milliárd forinttal támogatja a kormány a vállalkozókat (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

A kormány egyébként idén 75 milliárd forintot biztosít a drasztikus energiaáremelkedés okozta működési költségnövekedések kompenzálására, további 25 milliárddal támogatja a kkv-k energiahatékonysági beruházásait, amelyeket a kormány a beruházás összköltségének 15 százalékáig támogat, a Széchenyi Kártya Program keretében nyújtott kedvező kamatozású beruházási hitelhez szükséges önerő egy részének átvállalásával. A program beruházásösztönzési elemének jövő évi részleteiről a kormány várhatóan a Széchenyi Kártya Program 2023. évi folytatásának és feltételeinek megtárgyalásakor fog dönteni” – tájékoztatott a gazdaságfejlesztési miniszter. A Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022. október 1-vel indult el, feltételeiről a www.energiatamogatas2022.hu oldalon lehet tájékozódni.