Mint arról a Metropol is beszámolt, 76 éves korában elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója.

„A betegsége ellenére a Normafához és a kedvenc helyeire továbbra is járt gyalogolni, futni, kutyát sétáltatni. Igyekezett mozogni minden nehézsége ellenére, ezt az életmódot az utolsó napok kivételével nem adta fel” – mesélte a Blikknek Monspart fia, Feledy Botond.

„Hiába sejti az ember esztendőkön át, hogy egy rákos betegségnek nem lehet jó vége, mégis, az elmúlásra nem lehet felkészülni… Alighanem évekig tart még ezt feldolgozni. Sok mindenért küzdött az életében, kiváló eredményeket ért el, de az egyik legfontosabb számára tényleg az volt, hogy női, nem olimpiai sport világbajnokaként megkapta a Nemzet Sportolója címet. Ez az örömbomba segített neki az akkori időszakban a betegséggel szembeni küzdelemben is…” – árulta el gyászoló fia.

Feledy Botond azt is elárulta, olyan búcsúztatót tervez a család, amely méltó lesz hozzá. Fontos ugyanis számukra, hogy mindenki, aki valaha támogatta, el tudjon tőle köszönni.

Elhunyt Monspart Sarolta (Fotó: Facebook)

Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok volt. Az első nő volt Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. Egész élete során fontos volt számára a testmozgás és a természet, amire megtanította gyermekeit, később pedig unokáit is.