Egyre több negatív kommentelő állítja, hogy Rakonczay Gábor csupán a pénz miatt vágott neki a legutóbbi kalandnak. Az extrémsportoló szerint ez nevetséges.

Fotó: RAKONCZAY EXPEDÍCIÓK

– Anyagilag nekem ez egy óriási bukás volt, iszonyú sokat vesztettem, meggazdagodásról szó sincs. Másfél évet áldoztam erre az életemből, és szó szerint elúszott minden, amit magammal vittem – tette hozzá.

Lapunk megkereste Rakonczay Gábor főszponzorát, a WHC-t is. Göltl Viktor ügyvezető elárulta, hogy mekkora összeggel támogatták a világrekordert, és mit szólnak ahhoz, hogy végül feladta.

– Ez benne van a pakliban, mi úgy voltunk vele, hogy 50 százalék esélye van, hogy célba érjen. Sokak szerint így is túl optimisták voltunk, de mi hittünk Gáborban, és körülbelül egy középkategóriás autó árával támogattuk. A pénzt már az út előtt megkapta, az, hogy ez végül nem sikerült, nem változtat semmin. Mi továbbra is hiszünk Gáborban, aki pedig irigyli tőle ezt az összeget, az jelentkezhet nálam, mi mindenkit szívesen támogatunk, aki nekivág egy ilyen kaliberű útnak és rendelkezik hasonló nemzetközi expedíciós múlttal és pár világrekorddal, mint például 6 óceán átkelés, Grönland átkelés vagy épp a 44 napos Déli-sark expedíció – mondta az ügyvezető.