„Még szeretnék életben lenni, amikor a fiúk iskolások lesznek”





Egyik napról a másikra omlott össze egy négytagú család élete és feküdt a műtőasztalra a családfő, Sulák Tamás. Mint kiderült, glioblastoma multiforméja van, azaz az egyik legagresszívabb agydaganata. A család most egy különleges, külföldön már elérhető készülékre gyűjt, amivel meghosszabbíthatják Tamás életét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.06.
remény

Tavaly áprilisban egy sürgősségi MRI vizsgálat során derült ki, hogy a legagresszívabb agydaganat támadta meg a 45 éves Sulák Tamást.

- Ekkor már két hónapja folyamatos, intenzív fejfájása volt, így derült ki az egész - mondta Tamás felesége, Meizner Vera a Ripostnak. - Amikor közölték a diagnózist, összeborultunk Tamással és azt mondtuk, hogy nem élhetünk a halál árnyékában. Amink van és amennyi időnk van, abból hozzuk ki a maximumot – folytatta Vera.

Egy boldog család nagy bajban

A daganatot sikerült eltávolítani és Tamás visszatért már dolgozni, amikor két hónapja kiderült, nagy a baj. A daganat kiújult, ráadásul olyan helyen ahol nem műthető.

- A férjem bal karja két hónap alatt teljesen lebénult, és már a lába sem úgy működik, ahogy kellene. Sugárterápiát kap, de szeretnénk egy külföldön elismert kezelést biztosítani neki, ez viszont nagyon drága. Számos országban már bevezették és támogatják az OPTUNE nevű orvostechnikai eszközt. Ennek használata bizonyítottan képes meghosszabbítani a diagnosztizált glioblastomás betegek túlélését. A szerkezet elektródák segítségével „fésüli az agyat”, így lassítva a rákos sejtek növekedését. Ötven százalékkal hosszabbítja meg a túlélést. A gond az, hogy havi 21 ezer euróba, azaz több mint 7 millió forintba kerül és néhány hónapig biztosan kéne használni – mondta Vera.

- Az állapotom nagyon gyorsan rosszabbodik. A városunkban van valaki, aki ezt a szerkezetet már használja és javított az állapotán. Nekünk a sugárterápiát követően már csak az OPTUNE az egyetlen esélyünk arra, hogy egy család maradhassunk, hogy Tamás még megtaníthassa a fiúkat biciklizni, nyáron pedig úszni, és megérhesse azt is, hogy 2 év múlva kisiskolások lesznek - utalt Vera két ikerfiúkra, a négyéves Leventére és Domonkosra, akik imádják az apjukat.

Meghosszabbíthatja az életet az OPTUNE

Az elmúlt 10 évben az amerikai Élelmiszer-és Gyógyszerfelügyeleti kormányhivatal (FDA) által jóváhagyott terápiák közül az OPTUNE az első, amely statisztikailag meghosszabbítja az újonnan diagnosztizált glioblastomás betegek túlélését. A kezelés megkezdésétől számított két év elteltével 50%-kal volt nagyobb az életben lévő betegek száma. Tamás azt is elárulta, hogy a készüléket a nap 18 órájában kell hordani, és a hajat is le kell borotválni, hogy a tappancsok a fejbőrhöz megfelelően hozzátapadjanak. Végső gyógyulást nem feltétlenül jelent, de meghosszabbíthatja Tamás életét, akinek minden vágya, hogy lássa felnőni gyermekeit.





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás