Gyerekkorában kétszer is megerőszakolták, Mariann így dolgozta fel a történteket





Megrázó őszinteséggel mesélt a Metropolnak gyerekkori traumáiról egy húszéves lány. Mariann szüzességét erőszakkal vették el 12 éves korában, négy évvel később pedig ismét szexuálisan bántalmazták. Csoda, de a fiatal lány ma már újra tud bízni a férfiakban, szerelmével februárra várják első gyermeküket, Natasát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.09.
bántalmazás

Hosszú út vezetett idáig, de ma már újra boldog és kiegyensúlyozott Mariann, a húsz éves lány, akit tinédzserként kétszer is megerőszakoltak. Az első alkalomnál bedrogozták, a másodiknál pedig késsel fenyegették. Bár eleinte senkinek nem mert szólni, idővel a barátok támogatása rengeteget segített neki.

„Teljesen megszűnt a külvilág”

Mariann 12 éves volt, amikor egyik délután átment a legjobb barátnőjéhez. Soha nem gondolta volna, hogy a kellemes időtöltésnek tragédia lesz a vége.

Van néhány emlékképem arról, ahogy a barátnőm bátyja rám mozdult, simogatott, aztán egyik pillanatról a másikra teljesen megszűnt a külvilág. Mint utólag kiderült, belekevert a poharamba valamilyen fehér port, attól lett képszakadásom. Miután észhez tértem, rögtön gyanút fogtam. Végül a barátnőm mesélte el, hogy mit tett a bátyja, nagyon kiborultam. Azonnal hazaindultam, de nem mertem szólni a történtekről a szüleimnek – emlékezett vissza Mariann.

Az elkövető javítóintézetbe került

Az akkor 12 éves lány hiába próbálta eltitkolni a történteket, az édesanyja egy hét után mégis megtudta, hogy mit tettek vele.

–Megkérdezte tőlem, hogy szűz vagyok-e még. Nem akartam hazudni, bevallottam, hogy nem, és azt is elmeséltem, hogy hogyan vesztettem el. Az orvosi vizsgálathoz már késő volt, de ettől függetlenül elment a rendőrségre, és feljelentette az egyébként 17 éves srácot, aki ezt követően javítóintézetbe került. Ettől egy picit megnyugodtam, de az iskolában ettől függetlenül kerültem a fiúkat, csupán egy barátnőm volt, minden időmet vele töltöttem – mondta a fiatal lány.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Újabb férfi pécézte ki magának

Négy év elteltével Mariann emlékei már épp kezdtek megfakulni, amikor egy ártatlannak induló meccsnézés után ismét megerőszakolták.

–A barátaimmal beültünk a Népligetnél található Szöglet presszóba meccset nézni. Nem messze ült tőlünk egy fickó, aki gyanúsan sokat bámult, igaz egy picit kivágottabb felső volt rajtam. Egyre jobban zavart, szóltam a barátaimnak, de azt mondták, hogy ne foglalkozzak vele. Picit össze is kaptunk, mert közben az italunk is elfogyott, és úgy volt, hogy én fizetem a következő kört, de miután elhagytam a pénzem, erre nem volt lehetőségem. Feldúltan indultam el a Volánbusz épületébe, hogy elmenjek mosdóba. Amikor kijöttem, az aluljáróban szembe találtam magam a férfivel, aki látta rajtam, hogy valami nincs rendben. Elmeséltem neki, hogy kellemetlen szituációba kerültem a barátaim előtt. Ő nagyon kedves volt, felajánlotta, hogy a kocsijában van pár sör, szívesen nekem adja. Sajnos belementem, utólag már bánom – mesélte Mariann, aki ekkor még mindig csak 16 éves volt.

Késsel kényszerítették

– Naiv voltam és ittas – folytatta a Budapest környéki nő.

– Elvitt egy zöld övezeti részhez, azt mondta, hogy arra van a kocsija. Már elég messze voltunk az emberektől, amikor elkezdett taperolni. Ellenálltam, mire ő egy kést vett elő a zsebéből, azzal fenyegetett. Ami szintén nagyon ijesztő volt, hogy a közelben volt egy kutya, ami nagyon ugatott. Előadta nekem, hogy a kutya is vele van, és ha kiabálni vagy sikítani merek, akkor rám küldi. Nagyon megijedtem, nem tudtam mit tenni, sajnos ismét erőszak áldozata lettem – mondta.

„Hónapokig nem tudtam intim kapcsolatot létesíteni a barátommal”

Mire Mariann felöltözött, a férfinek már nyoma sem volt.

–Pánikba estem, és az első emberhez odarohantam, akit az utcán megláttam. Egy kétgyermekes apuka volt az, aki azonnal hívta a rendőrséget. Sajnos a tettest azóta sem találták meg, pedig a mai napig ezer közül is felismerném. Ekkor egyébként párkapcsolatban voltam, és sajnos hónapokig nem tudtam intim kapcsolatot létesíteni a barátommal. Egyszerűen rögtön visszajöttek az emlékek, görcsbe rándult a gyomrom már csak a gondolattól is, végül szakítottunk – tette hozzá.

Jelenleg boldog párkapcsolatban él, és babát vár

Bár Mariann a mai napig összerezzen, ha azt hallja, hogy valakit megerőszakoltak, mégis úgy érzi, hogy mára sikerült feldolgoznia a történteket.

–Nagyon sokat segítettek a barátaim, akik nem faggattak, de ha beszélni szerettem volna róla, mindig meghallgattak. Ma már újra tudok bízni a férfiakban, boldog párkapcsolatban élek, a szerelmemmel februárban fog megszületni a kislányunk, Natasa.

Mariann és szerelme februárra várják első gyermeküket (Fotó: Facebook)

 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás