Január 28-án a Szent Efrém Férfikar és a moszkvai Doros Ensemble nagyszabású előadásával nyílik meg a koncertek sora a Városligetben felépült zenei központban. A programkínálat figyelemre méltó.

Holnap délelőtt a Veronaki zenekar várja a kisgyerekes családokat, délután a TanBorEn Trió mutatja be ütőhangszeres műsorát, este pedig a Deep Glaze zenekar koncertje várja az érdeklődőket. A nyitóhétvégét pedig a klézsei ünnepen moldvai csángó furulyadallamok zárják Hodorog András és tanítványai előadásában. A többszörösen díjnyertes épületben a koncertek mellett a zenepedagógiára is kiemelt figyelmet fordítanak.

Komolyzenei koncertek indulnak a Magyar Zene Házában − Fotó: Ripost

 

Állatkeri farsang: kiderül, előbújik-e a medve a barlangjából

Szombaton és vasárnap számos izgalmas programmal mackófarsangot tart a Fővárosi Állat- és Növénykert. A kapcsolódó néphagyomány szerint ha február 2-án a medve előjön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik téli álmot aludni, mert még hideg jöhet. De ha borús felhők takarják az eget, az a maci számára azt jelenti, hogy már lassan vége a télnek. A jelmezben vagy mackóval érkező 14 éven aluli gyerekeknek 200 forint a belépő. A jegyeket január 29-től az állatkert jegypénztáraiban és online lehet megvásárolni.

Izgalmas programok várják a kicsiket és a nagyokat

Látványetetések:

  • 10:00 Barnamedve látványetetés előadással
  • 11:00 Oroszlánfókák tréningje
  • 11:30 Jegesmedvék látványetetése

Főkapu tér:

  • 13:00 Óriásbábos utcaszínház és felvonulás
  • egész nap Kalandozás Kicsimackóval – Pagony kalandjátéka

Sok programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert – Fotó: Facebook

Felbolydul a közlekedés a hétvégén

Filmforgatás miatt két kerületben is változik a közlekedés. Mutatjuk, hogy Újbudán és a XIII. kerületben mely utcákat érdemes elkerülni.

Tilos megállni:

  • Január 31-e éjfélig a XI. kerületben az Aga közben lévő parkolóban.
  • Holnap éjfélig a XIII. kerületben a Visegrádi utca 101. 114. és 115. előtt.
  • Holnap éjfélig a XIII. kerületben a Visegrádi utca 117. előtt.

Vasárnapig pályázhatnak az óvodák és általános iskolák kertkialakításra

Január 30-ig jelentkezhetnek az óvodák és az iskolák a kormány által létrehozott kertkialakítási pályázatra. A programnak köszönhetően idén összesen 120 új óvoda- és iskolakert jöhet létre.

Holnap kezdődik a Dal 2022, a Duna tv zenei műsora

Január 29-én kezdődik a Duna televízió tehetségkutató műsora, a Dal 2022. Az év dala címért 40 produkció száll versenybe, az első 10 dalt szombaton hallhatják a nézők. A zsűriszékben Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter foglalnak majd helyet.

Holnap indul a Dal 2022 – Fotó: MTI/Mónus Márton