Gődény György felesége közölte a hírt péntek délelőtt a gyógyszerész közösségi oldalán.

Közben az Operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondták, kiemelten figyelik az interneten található vírusszkeptikus és vírustagadó cikkeket, írásokat. Gál Kristóf ismertette, a rendőrség ezeket folyamatosan monitorozza és vizsgálja azokat. Ma reggel négy helyszínen tartottak kutatást, több számítástechnikai eszközt lefoglaltak, a kivizsgálás jelenleg is zajlik. Az eljárás rémhírterjesztés miatt indult a rendőrségi észlelésre.

Gődény lett a járvány idején az ország legismertebb vírustagadója, több alkalommal veszélyeztette már mások életét azzal, hogy tagadja a járványt és a vírus létezését.

Október végén jelentette be a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy vizsgálatot kezdett a a Nutriversum Kft. ellen, mivel az étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozás hirdetései feltehetően jogsértőek.

A Gődény György gyógyszerész szereplésével készült hirdetések olyan állításokat tartalmaznak, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak – indokolták a vizsgálatot. A GVH szerint az egészségügyi szakemberek ajánlása megtévesztő módon azt üzenheti, hogy egy termék megbízhatóbb, hatásosabb a többinél.
Az uniós szabályozás sem engedi meg, hogy élelmiszerek ajánlásai orvosokra, egészségügyi szakemberekre, vagy akár egészségügyi szervezetekre hivatkozzanak. Az ilyen reklámüzenetek a tartalmuk valóságától függetlenül jogsértőek – tették hozzá.

Az eljárás időtartama három hónap, de indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.