Nagyon egyszerű pár lépéses folyamat, mire kitöltjük, már el is főtt a reggeli kávénk. Munkatársunk megadta a regisztrációhoz szükséges adatokat: név, lakcím, életkor, e-mailcím, telefonszám, TAJ szám, és elfogadta az adatkezelésre vonatkozó nyilatkozatot. A nyugdíjasok már kézhez is kapták postai úton a vakcinaregisztrációs levelet, melyet csak vissza kell küldeniük a levélben kapott válaszborítékban.

Mutatjuk lépésekben!

  1. lépés: írjuk be a keresőbe: https://vakcinainfo.gov.hu/ vagy egyszerűen kattintsunk csak ide. Miután betöltött az oldal, kattintsunk a nagy sárga „regisztrálok” gombra.

Fotó: vakcinainfo.gov.hu

2. lépés: töltsük ki az űrlapot! Adjuk meg adatainkat: név, lakcím (irányítószám, település, utca, házszám). Ha ezzel megvagyunk, adjuk meg életkorunkat, majd kétszer az e-mailcímünket. Végül pedig a telefonszámunkat és a TAJ-számunkat.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

3. lépés: jelöljük be az űrlap alján található négyzeteket, ebből az elsőt kötelező kipipálnunk, különben nem enged tovább a rendszer. Az első négyzetet, azaz a „Megismertem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat az adataim továbbítása céljából” pipáljuk ki. Ez azt jelenti, hogy az adatainkat a Miniszterelnöki kabinetiroda gyűjti és átadja a nemzeti egészségbiztosítási Alapkezelőnek egy titkosított adatbázisban. Innentől a Kabinetiroda nem kezeli tovább az adatokat. Ha a továbbiakban kapcsolatban szeretnék maradni a Kabinetirodával, akkor pipáljuk ki az alatta lévő négyzetet is a „Hozzájárulok, hogy későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.” 4. lépés: ha minden mezőt kitöltöttünk, a „regisztrálok” gomb háttere szürkéről sárgára változik, erre kattintsunk!

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Ilyen egyszerű az egész, sikeresen regisztráltunk az oltásra! Kicsivel több, mint 1 percet vett igénybe, és a kávé is elkészült! A vakcinával kapcsolatos tudnivalókról, illetve a további lépésekről értesíteni fognak minket!

Ne féljünk megadni az adatainkat

Vannak, akik azért nem regisztrálnak, mert nem szeretnék megadni az adataikat. Természetes, hogy az embernek van egy alapvető aggodalma, amikor meg kell adnia az adatait. Müller Cecília kihangsúlyozta erre azért van szükség, hogy a kapcsolattartási adatok révén el tudják majd érni az érdeklődőket, így ők tájékoztatást tudjanak kapni, mikor és hol tudnak élni az oltás lehetőségével. A regisztráció azért is fontos, mert így tudják mérni, hogy mennyi vakcinára lesz szükség, a regisztráció továbbra sem jár oltási kötelezettséggel.

Itt pedig itt egy teljes videó mutatja be a regisztráció lépéseit!