Összehangolt akció keretében október 19-én Orosházán és Salgótarjánban fogták el a házalóbanda tagjait. Az előbbi városban egy 40 éves nőt és egy 36 éves férfit, míg az utóbbi helyszínen egy szintén 36 éves férfit fogtak el. Mindhárman salgótarjániak, a férfiak unokatestvérek – írja a Police.

Március és június között négy alkalom során közel másfél millió forintot csaltak ki Békés megyében élő idős emberektől. Néhány ezer forintot érő paplanokat adtak el nekik többszörös áron, volt, amikor több százezer forintért. Harmadik társuk március és augusztus között Győr-Moson-Sopron megyében, Tolna megyében és Vas megyében összesen öt alkalommal csapott be nyugdíjasokat olcsó ágynemű-garnitúrákkal.

A házaló banda egyik tagjának elfogása / Fotó: Police

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a csalás elkövetéssel gyanúsítható férfiakat és nőt őrizetbe vette. A nyomozók lefoglalták tőlük az autójukat, valamint 60 paplant és több százezer forintot. Azt még vizsgálják, hogy összesen hány bűncselekményt követhettek el.

Ezeket a takarókat árulták / Fotó: Police

A történtek kapcsán a rendőrség kéri az időseket, hogy házaló árusokat ne engedjenek be! Ha úgy látják, hogy kedvező ajánlatot kaptak, akkor az árust hívják vissza egy későbbi időpontra, amikor egy másik házátartózojuk jelenlétében együtt dönthetnek a vásárlásról.