Befejezte a Donáth László elleni nyomozást a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu. A volt MSZP-s képviselőt, evangélikus lelkészt éppen egy éve gyanúsították meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel, miután napvilágot látott, hogy több nőt is zaklathatott. Az ügyben még egy pszichológus szakértőt is kirendeltek, akinek szakvéleménye az ügyészség szerint tovább erősítette a megalapozott gyanút, így várhatóan heteken belül vádat emelnek majd Donáth Anna édesapja ellen.

Donáth László – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hétfőn iratismertetés volt az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth László ügyében, a volt szocialista politikus pedig elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza – értesült a PestiSrácok.hu. A „Donáth-botrány” tavaly ősszel robbant ki: több nő ugyanis arról panaszkodott egy szeretetotthonban, ahol dolgozott, hogy zaklatta őket, sőt, volt, aki feljelentést is tett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pedig nyomozni kezdett, majd tavaly decemberben meggyanúsították Donáthot.

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet. A Fővárosi Főügyészség a PestiSrácok.hu megkeresésére küldött tájékoztatása szerint elkészült a szakvélemény, amely álláspontjuk szerint a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút erősíti.