Döbbenet: késsel fenyegette a gyerekeket a részeg férfi a kőbányai villamoson





Hullarészegen, késsel fenyegetett két kisgyereket egy zavarodott férfi a budapesti 3-as villamoson, Kőbányán. A tragédiától egy munkába igyekvő rendőr mentette meg a gyerekeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.14.
X. kerület A nap hőse

Munkába tartott reggel hétkor Balaton Krisztián rendőr zászlós, azonban a békés villamosozás csakhamar életmentésbe fordult. A zsaru Kőbánya alsón még nyugodtan várakozott a munkába induló tömeggel a megállóban, amikor azonban felszállt a járatra, szinte rögtön kiszúrt egy gyanús alakot - írja a Bors.

A villamos menetirány szerinti jobb oldalán ültem le. Tőlem balra, a másik oldalon, a mozgáskorlátozottak részére kialakított helyen egy ápolatlan kinézetű emberre lettem figyelmes, aki magában beszélt, folyamatosan hergelte saját magát, egyre hangosabb lett – mesélte a Borsnak a zászlós. A férfi egyre agresszívabb lett, tombolása csúcspontján pedig a mellette ülőkre vetítette ki dühét: két iskolás kisfiúra.

Először nyomdafestéken nem tűrően szidalmazta őket, és még jobban belelovalta magát az agresszióba, majd a farmerja jobb zsebéből elővett egy kiskést, miközben folyamatosan szidta a gyerekeket – sorolta.

A 8-10 év körüli srácok nagyon megijedtek, főleg hogy a férfi végig hadonászott előttük a kés­sel. Szerencséjükre azonban Balaton zászlós észrevette, mi történt, és azonnal szolgálatba helyezte magát.

Először csak felszólítottam, közöltem, hogy rendőr vagyok, ezzel egy időben pedig a bal karját a saját biztonságom érdekében lefogtam, míg jobb kézzel kiütöttem a kezéből a kést, amit oda dobtam el, ahol senki nem állt – mondta a Borsnak. A férfi azonban csak még agresszívabb lett, amikor a rendőr közölte: be fogja vinni a kapitányságra.

Testi kényszert kellett alkalmaznom, amiből ő folyamatosan próbált szabadulni, ezért jobbnak láttam mindenki biztonsága érdekében levinni a villamosról, miközben az eldobott kést is magamhoz vettem bizonyítékként. Mivel a rendőrkapitányság a megállótól 150 méterre volt, így bekísértem – tette hozzá.

Bár a férfi eközben is folyamatosan mocorgott, a rendőrség ígéretére a harciassága is alábbhagyott. A kapitányságon aztán kiderült, hogy a 36 éves O. András felfokozott idegállapota sem a véletlen műve volt, szervezetében ugyanis nagy mennyiségű alkoholt találtak. A férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt aztán kihallgatták és őrizetbe vették, és bár a férfi igyekezett kimagyarázni életveszélyes viselkedését, nem volt kétség, az egészet ugyanis rögzítette a villamos kamerája. Balaton zászlósnak köszönhetően szerencsére nem történt végül tragédia, a megfélemlített fiúcskák sértetlenül utaztak tovább.

Ezt csírájában el kellett fojtani, mert félő volt, hogy valamilyen tragédia történhet – szögezte le a rendőr.

 

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!





Ezeket olvastad már?
Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás