Kedvező munkafeltételekkel várják a sofőröket





Kiöregedni látszik a hazai sofőrszakma, és a magasabb fizetés reményében vannak, akik külföldön vállalnak munkát. A hazai cégek magánegészségüggyel és családbarát beosztással próbálják csábítani az új munkaerőt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.09.
itthon jobb lehet

A hazai munkaerőhiány a sofőröket foglalkoztatókat is nagyban érinti, tovább rontja a helyzetet az aktuális munkavállalók kiöregedése és a fiatalok érdektelensége a szakma iránt. A SZAM SPED Kft. tanácsokkal látja el a sofőrszakma iránt érdeklődőket.

Gondoljunk a nyugdíjra is

A tapasztalatok szerint sokak számára kecsegtetően hangzik a magasabb fizetés, azonban azt nem vizsgálják meg, hogy milyen áron keresnek több pénzt. Nem feltétlen gond a munkavállalónak, hogy minimálbérre van bejelentve, a többi pénzt pedig borítékban kapja meg. Azonban később, a nyugdíjazáskor már felvethet ez némi problémát.

– Sokaknak felcsillan a szeme egy magas bér hallatán, azonban ez nagyon csalóka lehet. Aki csak a számok alapján dönt, könnyen nehéz helyzetben találhatja magát. Igenis lényeges, hogy az alkalmazott legyen teljesen hivatalosan, a valóságnak megfelelően bejelentve. A cég ajánljon élhető, rugalmas munkarendet, rendelkezzen korrekt módon a szabadságolásokkal, illetve probléma esetén se hagyja magára a munkavállalót. Ha beteg lesz, ne csak „mutatóba” járjon neki a táppénz, illetve legyen teljes körű élet- és egészségbiztosítása, nemcsak saját maga, de a családja védelmében is – sorolta Pintér Gyula, a SZAM SPED Kft. cégvezetője azokat a pontokat, amelyeket munkahelyválasztásnál érdemes szem előtt tartani.

Családbarátabb itthoni cégnél elhelyezkedni

Aki külföldi tulajdonú cégnél helyezkedik el, arra számíthat, hogy a munkavégzés helye sem Magyarországon lesz, aminek következtében feltételezhetően sokat lesz távol az otthonától. Ezzel szemben egy magyar vállalat biztosítani tudja munkatársai számára az itthoni munkavégzést, ebből kifolyólag pedig a kiszámítható, hétfőtől péntekig tartó munkarendet.

– Mi például háztól házig szállítjuk a sofőrjeinket, és a nap 24 órájában elérhetőséget biztosítunk számukra. A sofőrök jelenlegi élethelyzetét figyelembe véve személyre szabottan határozzuk meg a munkarendet, amiben semmi nincs kőbe vésve, egyéni igények szerint, rugalmasan alakítható – avatott be Pintér Gyula.

Nem minden cég fizeti a szabadságot

Munkahelyválasztásnál a bérezés mellett azt is érdemes megvizsgálni, hogy a munkavállaló szabadsága alatt kap-e fizetést. Amennyiben nem, az nemcsak anyagilag, de akár lelkileg is megterhelheti a pénzkeresőt, aminek akár a családja is elszenvedője lehet.

– Éppen ezért érdemes a kirívóan magas bérajánlatokat alaposabban is megvizsgálni, mert azok gyakran nem tartalmazzák a szabadság alatti fizetést. Emellett kedvező lehet az a lehetőség is, ha egy-egy elintézendő ügy miatt nem kell egy teljes szabadnapot kivenni, a munkáltató partner abban, hogy ezeket szükség esetén munkaidőben is el lehessen végezni – ismertette a szakember.

Fontos a munkavállaló egészsége

Érthető módon a munkavállalók számára fontos szempont, hogy az esetleges lebetegedés esetén se essenek el teljesen a bevételüktől.

– Arra is felhívnám a figyelmet, hogy ma már elengedhetetlen, hogy egy cég felelősséget vállaljon a munkavállalóiért azon a téren is, hogy biztosítást köt rájuk, nemcsak a saját védelmükben, de a családjuk érdekében is – tette hozzá a SZAM SPED Kft. cégvezetője.

Fotó: Shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás