Az elmúlt 24 órában 382-re csökkent az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 277 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 640 964 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 714 főre csökkent. 2197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra és 84 százalékuk meg is kapta azt

(Forrás: vakcinainfo.gov.hu)

Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16–18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket arra kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot!

Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik V– és AstraZeneca-oltásokat az időpontfoglalóban, és még kevés Pfizert is annak, akik sms-t kaptak. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Már ingyen le lehet tölteni azt a mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására. Ma újabb Pfizer-szállítmány érkezik.

Fontos, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.