Hétfőn országszerte borult idővel indul a nap, sokfelé lesz kiadós eső, zápor, helyenként zivatar.

A legtöbb eső Észak-Dunántúlon és az északi megyékben várható. Délután már szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet nyugat felől, és a csapadék is egyre inkább az északkeleti tájakra korlátozódik, kisebb záporok azonban még lehetnek máshol is. A szél nagy területen erős, néhol viharos lesz.

Zivatarveszély miatt hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett az ország nagy részére a nap folyamán várható nagy mennyiségű csapadék miatt, továbbá Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém megyére a viharos szél miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint hétfőn a leghidegebb órákban 6–14 Celsius-fok lesz. Napközben általában 15–20 fokig melegszik a levegő, de a tartósan csapadékos részeken néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden az ország nagy részén több órára kisüthet a nap.

Ugyanakkor az északkeleti megyékben délelőtt erősen felhős, csapadékos idő lesz, míg a Dunántúlon délutántól növekszik meg a felhőzet, és ered el az eső, zápor. A légmozgás élénk, sok helyen erős lesz. Hajnalban 4–12, délután 17–22 fokot mérhetünk.

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványos jelleggel várható eső, zápor, esetleg zivatar.

Élénk, sokfelé erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4–11, a legmagasabb hőmérséklet 14–20 fok között várható, délen, délnyugaton lesz a hűvösebb, keleten, északkeleten az enyhébb idő.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüthet a nap.

Elszórtan fordulhat elő eső, zápor. A szél élénk lesz, sokfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek 15 és 20 fok között alakulnak.

Pénteken elszórtan várható eső, zápor, esetleg zivatar, nagyobb eséllyel a nap második felétől.

Megélénkül, több helyen megerősödhet, zivatar környezetében akár viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 5–10 fok lesz. Napközben 18–24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult égre van kilátás.

Több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. A szél élénk, időnként erős, zivatar környékén viharos lehet. A minimum-hőmérséklet 7–13, a maximum-hőmérséklet 15–21 fok között várható.

Elszórtan vasárnap is kialakulnak záporok, de több órára kisüt a nap. Hajnalban 5–10, napközben 16–21 fok valószínű – olvasható az előrejelzésben.