Egy botrányos videó került fel az internetre, amin az látható, hogy két vírustagadó bemegy a Sussex Healthcare NHS Trust kórházba, ahonnan erőszakkal akartak kivinni egy covidos beteget. Az angliai betegszöktetésnek végül a rendőrök vetettek véget.

Úgy tűnik, a vírustagadókat semmi nem érdekli, számukra ez a betegség nem létezik, hazugságnak tartják az egész koronavírus- járványt, ami az egész világot sújtja.

A megrázó felvétel egy brit kórházban, Surrey megyében készült. Egy férfi haza akart vinni egy beteget, mert szerinte az orvosok hazudnak és nincs semmilyen bizonyítékuk a koronavírusra, ráadásul mindezt videóra vette. Az orvosok igyekeztek csitítani a helyzetet, de a felháborodott embert semmi nem érdekelte, ezért heves dulakodás alakult ki. A betegről az oxigénmaszk is lekerült: az orvos figyelmeztette a férfit, hogy ha nem rakják vissza, a beteg meg fog halni.

A videón az orvos a szóváltások közepette az oxigénmérő monitorra mutatva kiabálja, hogy a beteg bármelyik pillanatban meghalhatírja a The Sun. – Egy másik orvos eközben megpróbálja visszarakni az oxigénre a beteget, és igyekszik elmagyarázni a videót készítő férfinak, hogy milyen súlyos tünetei vannak a fertőzöttnek. Koronavírusos tüdőgyulladása van mindkét tüdejében. Dexametazon nevű szteroidokat szed, és antibiotikumokkal is kezelik” – mondja neki.

A felvételt készítő ember azonban hajthatatlan, szerinte C-vitaminnal, D-vitaminnal és cinkkel kellene kezelni a beteget. Ezek a vitaminok egyike sem bizonyított kezelési forma a vírus ellen.

A teljes videó ide kattintva érhető el.